Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAVETOVALA ME DA NE DOJIM, JER JE LAKŠE UZ FLAŠICU: Mama iz Obrenovca o traumatičnom iskustvu sa patronažnom sestrom

Autor Sandra Krstanović

Katarina je ispričala za Yumamu svoje loše iskustvo, iz kog je izvukla pouku korisnu za sve buduće mame.

 mama-beba-umor.jpg Izvor: Shutterstock

Za Katarinu porođaj je bio iz snova, uživala je sa svojom bebom i imala je sjajan tretman u GAK Narodni Front. Kako ističe u porodilištu se osećala "jako lepo kao u svojoj kući". Međutim, njen pakao počinje prvog dana nakon što je sa bebom došla kući: "Želim napomenuti da lošije patronažne sestre u Obrenovcu nisam videla. Prvi dan kada je došla bebi je povukla pupak koji je otpao,beba je nekoliko noći toliko plakala da iskreno ni sama nisam znala šta da radim", počela je svoju priču mama Katarina.

Možda će vas zanimati

Međutim tu nije bio kraj, umesto da joj pomogne u prvim danima sa bebom, ova patronažna sestra joj je davala jako bizarne i štetne savete:

"Pošto kao prvorotka nisam imala mleka savetovala me da dajem dohranu. Doziranje nije imalo nikavog smisla. Za bebu od nedelju dana 75ml mleka i dojenje. Želim da napomenem da iako me je savetovala da se beba ne doji, jer je LAKŠE uz flašicu, uspela sam da uspostavim laktaciju", rekla je mama devojčice koja sada ima devet meseci i obožava mamino mleko.

 Dojenje
Mama doji bebu
Izvor: Shutterstock

"Nisam imala nikakvu obuku za bebu, konstantno je pričala o svojim problemima, koje mene nisu zanimali, samo sam napameti imala kako da uspostavim laktaciju i kako da smanjim detetu grčeve, jer ni sama nisam znala da tako maloj bebi previše dajem da jede. Pitam se šta mi je sve to trebalo.....", priznala je Katarina i podelila savet svim budućim mamama.

"Obavezno se edukujte pre porođaja, da ne biste prošli kao ja".

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, godine) na e-mail: [email protected].

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragana

Ne strucnost velika,pogotovo obliznja Sela,Ima da zna neku oblast Ali za ishranu zene neka ne veruju patronaznim sestrama,neka se posavetuju sa pedijatrom

Jovana

Istina savetuju da se ne doji beba.a ne znaju da dohrana izaziva grceve.obrenovac haos ,mogli bi poslati neku inspekciju tamo

Mike

Moj drug isterao patronažnu iz stana. Beograd je u pitanju. Došla neka I počela da se dere na ženu, iako ništa pogrešno nisu uradili sa bebom.

Najnovije

Vesti

Porodica