Vreća za bebu je divno sredstvo za spavanje i uspavljivanje koje održava vašu bebu toplom i udobno joj je, ali takođe pomaže u borbi protiv njihovog Moro refleksa. Ovaj refleks se dešava kod bebe kada se sprema da zaspi. Izgleda kao zaprepašćenje i beba se oseća kao da padaju i trznu se. Ovo, naravno, može poremetiti njihov san i moraćete da prođete ponovo kroz proces uspavljivanja. Oko 12 nedelja (ili 3 meseca) ovaj refleks počinje da bledi i tada možete da počnete da gledate na prelazak na obične prekrivače.

5 razloga zašto bi trebalo da koristite vreću za spavanje za bebe:

1. Bezbedan san

Američka pedijatrijska akademija (AAP) ne preporučuje labavu posteljinu ili ćebad u okruženju za spavanje bebe. Vreće za spavanje uklanjaju mogućnost da nešto prekrije lice bebe.

2. Drže bebu toplom i udobno joj je

Roditelji su zabrinuti da im je bebi hladno noću. Vreća za spavanje za bebe rešavaju tu dilemu, jer kako se beba okreće, pomera, diže nožice, tako je vreća prati i nikad nije otkrivena, nikad detetu neće biti hladno, niti neudobno.

3. Dete se neće zaglaviti u prekrivačima

Male bebe kada počnu da se okreću, zauzimaju dosta neobične poze i položaje dok spavaju, pa se često upetljaju u prekrivače. Kada spavaju u vreći za spavanje, ručice su im slobodne, prostor u vreći uvek treba da bude prostran, tako da i nožice lako pomeraju, i neće se zaglaviti niti suviše nabiti u materijal.

4. Važan deo rutine pre spavanja

Uključivanjem vreće za spavanje u njihovu rutinu spavanja biće znak koji će brzo naučiti da je vreme za san i da se slobodno opuste. Možda će imati otpor u početku, ali budite dosledni i prilagođavajte veličinu, tip vreće koji vašem detetu najviše prija.

5. Deblje vreće su odlične kada zahladi u kolicima

Nema mame koja nije kasno primetila, da detetu u kolicima se vuče ćebence po zemlji, dok je ono potpuno otkriveno. Ovo se dešava, kod otvorenijih kolica i dece koja sede a još ne hodaju i vrlo lako i često se pomeraju. Koliko god ih dobro ušuškali, oni se iz tog toplog prekrivača izvuku i zbace ga. Vreća sa termo punjenjem, može biti dobro rešenje, da se obuče pre stavljanja u kolica, jer će obezbediti da detetu uvek bude toplo.


(Yumama)

BONUS VIDEO

Kako su izgledale jaslice 80-ih i 90-ih 3 TikTok/nostalgicallyrachel