Svaka mama zna koliko je nekad izazovno smiriti bebu dok plače - bilo da je to u sred dana ili da ste se probudili tokom noći. Bebe plaču iz raznih razloga, gladne su, nešto ih boli, treba da ih presvučete, ili samo žele da osete dodir i bliskost sa mamom.

Dvomesečna Darsi-Džejn, ćerka 25-godišnje Britanke Sofi Džons, kao i mnoge bebe, mnogo plače, verovatno zato što je boli stomak jer ima grčeve, a zaspi samo u majčinom naručju. Ali, čim mama stavi bebu u krevetac i skloni ruku sa njenog stomaka, ona se odmah budi i ponovo počinje da plače.

Posle neprespavanih noći, jednog dana je iscrpljena mama došla na briljantnu ideju. Napunila je plastičnu rukavicu pirinčem i polako zamenila ruku na ćerkinom stomaku lažnom. Na Sofino iznenađenje, ovaj trik je uspeo i nastavio je da funkcioniše iznova - beba Darsi-Džejn mirno spava u svom krevetiću, osećajući dodir "majčine ruke" na stomaku.

"To mi je zaista spasilo život", rekla je Sofi za The Sun. "Čak ni ne znam kako mi je ova ideja uopšte pala na pamet. Trebalo mi je samo da počistim kuću, pa sam je stavila u krevetac. A onda su mi rukavica i pirinač zapeli za oko, i samo sam pomislila, zašto da ne probam, možda će uspeti. I na sreću, sve je uspelo. Prosto ne mogu da verujem da radi."

(Yumama)

BONUS VIDEO:

trik za spavanje TikTok/__allysonnn/screenshot