Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPAVAJTE UPLAKANU BEBU ZA 5 MINUTA: Stručnjaci pronašli trik 5 - 8 koji je osigurao čvrst san uznemirenim mališanima

Autor Radmila Ilić

Neverovatan trik 5 - 8 koji će brzo smiriti i uspavati uplakanu bebu.

 Mama, beba Izvor: Shutterstock

Nekada uopšte nije jednostavno uspavati bebu, pa se roditelji trude da isprobaju što više načina kako bi pronašli ono što će im pomoći. Istraživači su radili eksperiment sa bebama i došli do rešenja zbog kog će im verovatno većina roditelja biti zahvalna.

Otkrili su da šetnja sa uplakanom bebom od samo pet minuta može da je uspava. Kako kažu, efikasnije je od samog držanja, pokrenuće fiziološke promene, uključujući i usporavanje otkucaja njihovog srca.

Kada su majke nosile bebe i šetale, uplakane bebe su se brže smirile, a njihovi otkucaji srca su se usporili u roku od 30 sekundi. Međutim, kada se bebe umire i zaspe, ne treba ih odmah spustiti u krevetić jer će se u takvim situacijama probuditi.

Oni su savetovali da uplakanu bebu uzmete i šetate sa njom, ograničavajući nagle pokrete, 5 minuta, a onda kada se ona uspava, držite je u sedećem položaju 8 minuta i tek onda spustite u ležeći položaj. Tako ćete sprečiti buđenje bebe, ponovno plakanje i borbe sa uspavljivanjem.

 Spavanje, uspavljivanje, mama, beba
Mama uspavljuje bebu
Izvor: Shutterstock

"Iako sam majka četvoro dece, bila sam iznenađena kada sam videla rezultate. Mislila sam da je buđenje bebe tokom stavljanja u ležeći položaj povezan sa načinom na koji je spuštam u krevetac i koliko su mi nežni pokreti. Međutim, naš eksperiment nije podržao ove moje pretpostavke", rekla je doktorka Kumi koja je učestvovala u istraživanju.

Zanimljivo je i da je petominutno hodanje unapredilo san samo kod beba koje su bile uznemirene i plakale, a ovaj efekat je izostao kod beba koje su već bile mirne.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica