Često se dešava da dete uspavate u rukama, kolicima ili na neki drugi način, a onda poželite da ga prebacite u krevetac i ono se probudi. Znajući da to mnoge roditelje nervira, Rahela Gerškovič, stručnjak za bebe, pokazala je kako da spustite bebu u krevetac a da se ne probudi, kao i uobičajene greške koje roditelji rade.

"Većina beba zaspi na vašim rukama, a kada ih položite, bude se i teško je da ih ponovo uspavate", rekla je, pa objasnila proces koji treba slediti.

"Ako vam je ruka iza bebinih leđa, prvo promenite položaj ruku pre nego što pokušate da položite bebu. Jednu ruku stavite ispod bebine glave, a drugu ispod guze tako da vam bude lakše kada je budete spuštali", rekla je Rahela.

Uspavljivanje bebe
Shutterstock Uspavljivanje bebe

Nakon što ste napravili pravilan položaj, bitno je da bebu položite lagano, da ne pravite nikakve nagle pokrete.

"Nagli pokreti pokreću refleks zbog kog se osećaju kao da padaju. Zato držite bebu uz svoje telo i sputite se sa njom do krevetića. Onda nežno pomerite ruku koja je ispod guze i stavite je na detetove grudi. Druga ruka ostaje ispod glave, a onda i nju polako pomerite , dok ruka na grudima i dalje stoji."

Rahela otkriva i da je bitno dok ovo radite da vaše oči budu zatvorene.

"Sve vreme dok ovo radite vaše oči moraju biti zatvorene. To je neverbalna komunikacija, a tako će i vaša beba držati zatvoreno oči. Na kraju pomerite ruke sa bebinih grudi, sačekajte sekund i izađite iz sobe. Možda će vam trebati više pokušaja, ali metoda je vrlo uspešna", zaključila je.

Pogledajte kako ona to radi:

Kako spustiti bebu u krevetac da se ne probudi TikTok/sleepbyrachelle

(Yumama)