Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAUČITE BEBU DA SE SAMA USPAVA: Uz ovu tehniku, za samo nedelju dana znaće da se sama umiri bez plača i utehe

Autor Radmila Ilić

Tehnika koja nije gruba, a naučiće vašu bebu kako treba sama da se uspava.

 Beba, spavanje, uspavljivanje, mama Izvor: Shutterstock

Da li vam je postalo naporno da uspavljujete bebu na rukama? Bilo je lako i slatko dok je težila oko 3-4 kilograma, ali kako vreme prolazi sve je teže.

Postoji jedna tehnika koja vam može pomoći da se oslobodite uspavljivanja u rukama, i da naučite bebu da se sama umiri i utone u san.

Možda će vas zanimati

Evo kako da je primenite:

Kada se beba prvi put zaplače, uđite u sobu, umirite je, nežno je milujte po nosu govoreći "šššš" jedan minut. Zatim napustite sobu.

Ako ponovo zaplače, povećavajte vreme čekanja pre nego što uđete u sobu, na jedan minut. Tačnije, pustite je da plače jedan minut pa uđite da je ponovo umirite. Sledeći put sačekajte dva minuta pa ponovite prvi korak.

 Majka umiruje bebu
Majka umiruje bebu
Izvor: Shutterstock

Sledeći put kada zaplače, sačekajte tri minuta, zatim četiri i na kraju pet minuta. Znači, svaki put kada iznova zaplače sačekajte minut duže pre nego što uđete da je utešite.

Nastavite da radite ovo svake noći, videćete kako se vaši ulasci u sobu radi umirenja bebe smanjuju. Prvu noć to može biti i 15 puta, ali će se onda smanjiti na 10, i tako redom. Posle nedelju dana, vaša beba će naučiti da spava bez plakanja i traženja utehe.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica