Roditelji se uvek trude da pomognu bebi da bolje spava, a nekada nisu ni svesni da prave grešku.

Sertifikovani stručnjak za bebin san Elis na Tiktoku je izdvojila važne savete za roditelje. Ona je istakla da mnogi prave istu grešku, zbog koje beba ima problema sa snom.

"Trebalo bi da pustim bebu da duže bude budna, kako bi posle spavala duže", kažu mnogi roditelji i vode se time, naglašava Elis.

"Ne radite to. Prestanite, jer to ne funkcioniše tako", upozoril je ona. "Bebe koje ne spavaju tokom dana ili kasno odu u krevet imaju posle problem sa snom. Ako spava redovno, onda će imati dobar san", objasnila je ona.

Elis je takođe dodala da, ako pustite bebu da spava tokom dana, ona će biti opušetan i mirna, pa će uveče opet moći mnogo lakše da se uspava. Ako bebu držite previše stimulisanom, ona će onda verovatno više plakati i biti nervozna, pa neće spavati", objasnila je ona.

@cozybabysleep

##sleeptraining##sleeptrainingbaby##sleeptraining101##babysleeptips##babysleephelp##babysleepexpert##certifiedsleepcoach##parentinghacks##momsoftiktok

♬ original sound - Alice - Certified Sleep Coach

Mnogi roditelji oduševili su se njenim savetom. "Baš zbog toga ja svoje dete puštam da spava tokom dana", neko je rekao u komentaru. "Kada je moja beba od 6 nedelja imala problem da spava danju, onda je noću bio još veći problem", dodao je neko. "Što više spava, beba je srećnija", bio je još jedan komenta.

Jedna mama objasnila je kako njene bebe funkcionišu: "Moji sinovi odlaze na spavanje u 7 sati, a ustaju u 7 ujutru. Ako bi zaspali u 10, svejedno bi se probudili u 7 ujutru."

izvor: yumama