Čini nam se da bebe samo jedu, spavaju i ponekad plaču - još im ništa od života ne treba. Ili možda sve savršeno razumeju, ali jednostavno ne mogu to da izraze? Pitamo se šta bi bila prva stvar koju bi beba rekla da može da govori?

Bebe mogu imati puno zaheva i želja istovremeno, a čak i kada mislite da ste sve ispunili, moguće da će se ponovo buniti.

1. Možda bi bilo mnogo pritužbi. - Na primer, beba bi mogla da kaže: "Ti me uopšte ne razumeš Šta god da sam pokušao: vrištao sve glasnije i tiše, visokim glasom, cvilio, mahao rukama i nogama - svaki put kad ne pogodiš moje želje. Hoću da me držiš u naručju, ali i da mi i dalje treseš zvečku pred nosom. Hoću da se okupam, ali mi prvo daj hranu. Ne, naravno da ću jesti - zašto odbijati? Ali ovo nije ono što sam želeo!" Bebe mogu imati puno zaheva i želja istovremeno, a čak i kada mislite da ste sve ispunili, moguće da će se ponovo buniti.

2. Imate li nešto na meniju osim mleka? - "Misliš da ne vidim kako mama uzima ukusne kolačiće iz činije, baka seče pomorandžu, a tata priprema svinjski but? I ja želim da probam sve ovo! Da, nemam zube, ali ni moj deda ih nema puno, međutim, nikad ga nisam video sa flašicom mleka. Volim što skoro punim 6 meseci - bar ću probati pire od povrća.

3. Nemoj se pretvarati da nisam tamo - "Nemojte da ne obraćate pažnju na mene dok pričate međusobno. Vidim kada tata ljubi mamu, vidim kada mama priča sa drugaricom o meni i kada se ponašate kao da nisam prisutan. Tada možda krenem da plačem kako bih vam privukao pažnju."

4. Prestani da me treseš! - "Kada mi se nešto ne sviđa ili se nerviram, ti voliš da me prodrmaš. Ne znam ko vam je rekao da ovo radi sa decom - verovatno imate veze sa nekim pokvarenim televizorom. Protresete ga i ponovo se pokazuje slika.

5. Šta si mi to obukao?! - "Naravno, razumem da svi imaju različite ukuse, ali da li biste ovo nosili na sebi? Ružičasti karneri, kape sa ušima i glomazni skafanderi. U redu, slažem se da budem zeko ili tigrić - čak je i slatko. Ali ko je došao na ideju da me obuče bundevom za Noć veštica i jelkom za Novu godinu?"

6. Moji roditelji su ljubitelji svih vrsta zamene - Duda umesto maminih grudi ili flašice (a ja kao da ne osećam da odatle ništa ne teče!), ljuljanje u ležaljci umesto ruku, šetanje po balkonu umesto po parku... To je isto kao da kažem mami da može da sredi nokte kod kuće, a ne da ide u salon. Ili tati da pogleda utakmicu ispred TV-a, a ne na stadionu..."

7. Pokazuješ mi igračke koje ne mogu da zgrabim. Uključujete svoje filmove na TV-u, jer ja još ne znam kako da koristim daljinski upravljač. Ili još gore - stavite ga na stomak i mahnete pametnim telefonom izdaleka: "Puzi!" Pa, ništa, ovo je sve za sada. Pre nego što shvatite, ne samo da ću puzati i zgrabiti daljinski upravljač, već ću takođe početi da se penjem na sve stolice i sofe, da dođem do vaših omiljenih stvari i da se dobro igram."

BONUS VIDEO:

Mama otkrila kako beba prespava noć TikTok/caitsjayne4

(Yumama/T.A.S.)