Teško je izabrati savršenu veličinu  odeće za bebu od 24 meseca ili za bebu od 2 ili 3 godine. Postoje različite ključne osobine na koje možete naići dok birate odeću sa oznakama 24 m u odnosu na 2T. Stoga, kada kupujete odeću za bebe, morate proveriti veličinu tkanine. Da biste izabrali savršenu, prvo morate da znate u kom uzrastu beba nosi ove veličine i da unapred dobijete svaki detalj, kako prenosi Parenting First Cry.

Da li su 24 meseca i 2T iste veličine?

Kada kupujete odeću za bebu, sigurno ste videli u prodavnicama dečije garderobe oznake na kojima piše - 24 meseca ili 2T? Dakle, da li ste znali šta to znači? Ako ne, ne brinite; ovo je konfuzija sa kojom se suočavaju mnogi roditelji. Ove oznake označavaju veličine odeće. Odeća sa etiketom od 24 meseca je za bebu od 18 do 24 meseca. Dok je 2T odeća za mališane, koji mogu da nose bebe od 2 do 4 godine. Na ovaj način se pojašnjava da su ove dve veličine potpuno različite i da između njih nema sličnosti.

Odeća za 24 meseca je odeća za bebe, dok je 2T odeća za mališane. Stoga, pre nego što izaberete odeću za svoje dete, pogledajte razlike:

U čemu se razlikuju veličine dečije odeće
Shutterstock 

1. Veličina

Ako se pitate šta je veće, 2T ili 24 meseca, evo vašeg odgovora. Odeća za 24 meseca je relativno manja od odeće 2T. Ova odeća najbolje pristaje bebi koja ima 24 meseca i skoro je slobodne veličine. Veličina odeće 2T uglavnom odgovara mališanu, što je faza rasta za dete, pa se odeća bitno razlikuje po veličini.

2. Stil i dizajn

Kada je reč o dizajnu i stilovima, ova odeća je savršena za svoje svrhe. Odeća za 24 meseca više naglašava stilove za bebe, dok odeća 2T naglašava dečje stilove. Štaviše, odeća za 24 meseca je mnogo udobnija i mekša od 2T odeće.

3. Namena

Odeća za 24 meseca više je namenjena malim bebama koje ne znaju da stoje. Bebe u pelenama uglavnom nose ovu odeću sa etiketom od 24 meseca. Ne znaju kako da skinu ili svuku odeću. Dok je 2T odeća za decu koja su tek počela da hodaju ili malu decu. Ova odeća je dizajnirana da nauče da vnavlače pantalone gore-dole.

4. Tip izgleda

Kada pravite poređenje između 2T i 24 meseca, morate uzeti u obzir kakav izgled želite da date svom detetu. Odeća za 24 meseca više je sklona bebećem izgledu, koristeći svetle boje i motive slatkih životinja. S druge strane, 2T stil će učiniti da vaše dete izgleda kao odrasla osoba u maloj odeći.

5. Pelene ili ne

Odeća za 24 meseca poznata je po tome što ostavlja prostora za pelene. Međutim, 2T odeća je za decu koja prolaze kroz obuku za nošu i više im nisu potrebne pelene. Ovo je jedna od ključnih razlika u poređenju 2T u odnosu na 24 meseca.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Mališan pomaže mami u čišćenju TikTok/mariaurangaa