Danas se na tržištu mogu pronaći razni proizvodi za negu dece. Nekada je krevetac bio vrhunac, a danas postoji sve - od hranilica, njihalica koje same ljuljaju dete, lampi sa zvezdanim nebom do posebnih i organskih sredstava za negu deteta.

Otkrivamo vam 6 posebnih stvari/sprava za bebu za koje možda niste znali:

1. Mašina koja pravi formulu - Zamislite na trenutak da pravljenje mlečne formule može da bude lako kao kuvanje kafe u aparatu za kafu u kapsulama! Idealna temperaturna mešavina dobija se samo jednim pritiskom na dugme, a to mogu da naprave i neiskusni otac ili baka, a možda čak i starije dete.

6 stvari za negu bebe za koje niste znali000001.
Youtube/Printscreen/Inna Sleahtitchi 

2. Kanta za odlaganje pelena - Ovo nije klasična kanta, jer uređaj izgleda barem kao podni klima uređaj. U čemu je njegov trik? Ono što čini kantu neobičnom su kontejneri sa kesama za jednokratnu upotrebu, koje su dizajnirane tako da se svaka kesa sa iskorišćenom pelenom hermetički zatvori i počne da miriše prijatno. Koristi se kako bi se izbegao neprijatan miris pelene u kanti za đube.

6 stvari za negu bebe za koje niste znali000002.jpg
Youtube/Printscreen/ OLANT 

3. Uređaj za proizvodnju "belog" šuma - Verovatno ste primetili kako se bebe smire kada čuju fen za kosu. Prednosti belog šuma su već dokazane i niko u to ne sumnja. Ostavljanje fena za kosu nije baš ekonomično i nesigurno je, a nemaju svi posebnu sobu za dete. To je upravo ono o čemu su razmišljali kreatori ovog uređaja, koji izgleda kao sićušni zvučnik i troši minimum električne energije, a njegov šum je zaista "beo". Postoje i prenosivi modeli koje možete poneti sa sobom u šetnju.

6 stvari za negu bebe za koje niste znali000003.jpg
Youtube/Printscreen/Фабрика Тиші 

4. Sklopiva kadica - Ovo je spas za one koji su napustili kadu u korist tuš kabine. Klasične plastične kade su glomazne: zauzimaju koristan prostor, užasno su nezgodne za čišćenje i definitivno ih ne možete poneti na put. Sada postoji veliki izbor sklopivih i prenosivih kadica za kupanje za svaki džep. Postoje čak i zapanjujuće lepe kade koje izgledaju kao ogroman cvet sa mekim laticama: izmišljene posebno za kupanje dece u umivaoniku. Nemojte se smejati, ali ovo je uobičajena praksa u Severnoj Americi, posebno ako je beba rođena pre vremena. Ne preporučujemo vam da se kupate u lavabou, ali kupovina sklopive kade može da bude praktičan izbor, detstrana.ru.

6 stvari za negu bebe za koje niste znali000004.jpg
Youtube/Printscreen/ Босс Молокосос 

5. Vreće za spavanje - U mnogim zemljama, iz bezbednosnih razloga, ne preporučuje se korišćenje ćebadi za novorođenčad, jer postoji rizik od gušenja. Ali i dalje je neophodno osigurati ugodnu temperaturu. Zbog toga su izmišljene vreće za spavanje. Dostupne su sa i bez rukava, tople i veoma tople, flis i pletene.

6 stvari za negu bebe za koje niste znali_1183956364.jpg
Shutterstock 

6. Produžetak za bodi - Ova mala stvar sa dugmićima izgleda kao krpa, ali vam štedi novac. Često bodi za bebu nije odgovarajuće dužine, posebno ako se nosi preko pelena. Ako su ostali parametri onakvi kakvi treba da budu, slobodno produžite odevni predmet sa platnenim produžetkom za bodi. Ako želite, lako možete sami da sašijete takvu stvar.

BONUS VIDEO:

Trik Eskimki za uspavljivanje beba  TikTok/willow.allen

(Yumama/T.A.S.)