Stručnjak za roditeljstvo, žena koja radi u britanskoj komapaniji koja se bavi bezbednom proizvodnjom hrane za bebe, podelila je na TikToku savete o održavanju toplote bebe tokom zimskih meseci.

Na TikTok profilu @vandmeuk rekla je: "Ne znam za vas, ali postaje veoma hladno ovde u Velikoj Britaniji… Zato evo tri saveta kako da vaša beba bude srećna, da joj bude toplo i udobno tokom ovih hladnih zimskih meseci."

Prvi savet koji je podelila bio je da podesite sobnu temperaturu kako biste sprečili da mališanu bude previše hladno, ali i da mu ne bude pretoplo. "Nabavite termostat", rekla je. "Soba vaše bebe treba da bude između 16 i 25 stepeni Celzijusa."

Zatim je podelila važnost slojeva, objašnjavajući da je to posebno važno u jesen jer vreme može da bude "promenljivo" - "Uverite se da se vaša beba može veoma lako prilagoditi vremenu", rekla je ona.

"A savet broj tri je da držite bebu od vetra, pa sklonite krevetac dalje od ventilacionih otvora, prozora ili spoljnih zidova."

Mnogi roditelji su komentarisali njen vidoe, ističući kako se u nekim zemljama bebe ne štite preterano od hladnoće: "U Švedskoj ostavljaju svoje bebe da spavaju na hladnom napolju u kolicima".

Dok je drugi rekao: "Isto u Rusiji , -15C, a bebe dremaju napolju".

Stručnjaci ipak ističu da je idealna temperatura za spavanje vaše bebe je između 16 i 22 stepena Celzijusa.

"Ako vam je soba previše vruća ili malo prohladna, velike su šanse da će se i vaša beba osećati isto!"

Razlog zašto je toliko važno da soba ima odgovarajuću temperaturu je taj što su novorođenčad u početku prilično osetljiva na hladno i toplo. "Za oko 11 nedelja, oni dobijaju sposobnost da mogu da regulišu telesnu temperaturu noću. Čak i dok rastu i razvijaju se, i dalje je veoma važno osigurati da njihova soba bude na bezbednoj i prijatnoj temperaturi. Takođe bi trebalo da se uverite da nose odgovarajuću odeću za spavanje za temperaturu u sobi."

Struka navodi: "Bebama nisu potrebne tople sobe. Celonoćno grejanje je retko potrebno. Održavajte prostoriju na ugodnoj temperaturi – idealno je oko 16 do 20 stepeni."

Dodaju da ako se vaša beba znoji ili joj je stomak vruć na dodir, skinite nešto od posteljine i ne brinite ako joj ruke budu hladne jer je to normalno.

"Čak i zimi, većini beba koje su loše ili imaju groznicu nije potrebna dodatna odeća", napisali su.

"Bebe nikada ne bi trebalo da spavaju sa flašom sa toplom vodom ili električnim ćebetom, pored radijatora, grejača ili vatre, ili na direktnom suncu."

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Ženi na porođaju oči postale krvave TikTok/reynaybella