Odvikavanje od pelena nije nimalo lak posao i mnogim roditeljima je najteže da prelome trenutak kada će da krenu u proces. Ukoliko se dvoumite ili niste sigurni da ste spremni, mama Holin je sa svojim savetima oduševila roditelje, jer je bez prevelikog stresa uspela da to uradi u samo tri dana. Holin je majka troje dece i svoju metodu je podelila u videu na TikTok, koji je već dostigao 3.3 miliona pregleda.

Snimak je započela žaleći se kako ne može više da podnese menjanje pelena nakon što su njena deca napunila godinu dana, zbog čega je presekla i došla na sjajnu ideju.

"Prvo morate biti psihički spremni da se zatvorite u kuću na tri dana i naučiti dete kako da bude bez pelene", objasnila je Parkinson otkrivši kako se za odvikavanja pripremila kupujući razne vrste sokova i hrane sa visokim sadržajem vlakana kako bi deca redovno imala stolicu bez poteškoća.

''Ovo razdoblje zahteva vašu punu posvećenost. To znači čak i da ostavite telefon. Sa sve troje dece telefon je bio daleko od mene, bila sam uključena sa njima na podu slažući slagalice, igrajući se autićima i ništa mi nije bilo u rukama kako bih mogla da im budem stalno dostupna'', rekla je Holin.

Parkinson tvrdi da je bila uspešna i istrajna u svom cilju da to sprovede do kraja. Kasnije je otkrila da su slični saveti za odvikavanje došli od sjajnih roditelja koji su isprobali ove trikove prije nje.

Dete, noša
Shutterstock Dete na noši

U videu, mama je otkrila da je ključ svega taj što je naučila da prepozna dečije znake kada im se piški i kaki. Kada uspostavite komunikaciju, kako je navela, posle nekoliko uspšenih pokušaja da obave nuždu u noši vrlo brzo će im to postati navika. Holin na kraju zaključuje da najveći uspeh leži u tome što nije odustajala. Njen video je postao viralan za kratko vreme, a usput joj se javilo i mnogo roditelja koji su joj zahvalili na korisnim savetima.

''Tvoji saveti spasili su mi život i zaista su korisni'', ''Zahvaljujući ovom videu, uspela sam da odviknem svoju decu, ali i troje od mog brata. Moj sin je imao godinu dana, a ćerka ni toliko. Hvala ti'', samo su neki od pozitivnih komentara.

Međutim, taktika ove mame u stilu "zaključavanja" u kući na puna tri dana nije se svidela svim roditeljima jer, kako kažu, za neke od njih nije izvodljiva.

"Ja sam samohrana majka koja radi svaki dan i ne mogu sebi da pružim taj luksuz da budem tri dana uzastopno kod kuće. Nikoga nemam da mi pomogne, zato mi je lakše da menjam pelene'', napisala je jedna mama.

Pogledajte video i recite nam šta vi mislite o ovoj metodi odvikavanja:

Odvikavanje od od pelena za tri dana TikTok/hollinparkison

(Yumama)