Kada kupujete cuclu za svoje dete, ne možete da se ne zamislite koji materijal treba da izaberete. Da li uzeti cuclu od gume ili cuclu d silikona? Ono što ćete prvo primetiti jeste da izgledaju drugačije, a da li je samo to razlika?

Postoje cucle koje su napravljene od gume ili kaučuka i one su žute boje, ali i one koje su napravljene od silikona i one su providne.

Guma ili kaučuk

Potpuno je prirodan materijal, fleksibilniji je od silikona i bolje oponaša dojku, što će mnogo značiti kod dojenih beba. Ove cucle su i biorazgradive, a iako imaju puno dobrih karakteristika, postoji i nekoliko mogućih nedostataka.

One će se brzo proširiti i pokvariti. Posle 6-8 nedelja će početi da budu lepljive i videćete da su istrošene i da ih treba zameniti. Dobar način da se produži život ovih cucli je da imate više njih pa da ih naizmenično koristite.

Najbolje cucle koje kod nas možete naći od ovog materijala su:

Printskrin/aksa, Printskrin/junglebaby Cucle od kaučuka

Silikon nije potpuno prirodan materijal, ali je potpuno bezbedan. Njih je mnogo lakše očistiti i dezinfikovati od gumenih jer se mogu kuvati i dezinfikovati parom bez brige da će se pokvariti. Silikonske cucle su obično i pristupačnije od gumenih, tako da i to može biti presudno roditeljima kada donose odluku o izboru cucle.

Loša strana silikonskih cucli je to što su čvršće od gumenih. Zbog toga će bebi možda trebati malo duže da se navikne na nju jer je čvršća od mamine dojke.

Najbolje cucle koje kod nas možete naći od ovog materijala su:

Printskrin/aksa, Printskrin/junglebaby Silikonske cucle

(Yumama)