Ova beba je definitivno postala zvezda interneta, i to u celom svetu. Rođena je prošlog decembra u Australiji sa neobičnim stanjem koji se naziva "trajni osmeh".

Roditelji su bili oduševljeni kada su prvi put ugledali svoju bebu, ali su odmah dobili i informaciju da Ajlina usta nisu potpuno "normalna". Novorođenče je razvilo bilateralnu makrostomiju, izuzetno retko stanje gde se uglovi usana ne spajaju pravilno.

"Mi nismo bili svesni ovog stanja, niti smo ikada sreli nekog rođenim sa tim, tako da je to bio veliki šok za nas", kažu roditelji.

Studija objavljena 2007. godine zabeležila je samo 14 takvih slučajeva. Iako se od tada možda broj povećao, činjenice su da je ovo stanje toliko retko da je doktoru koji je porodio ovu majku to bio prvi put da ga je video.

Pored toga, ultrazvučni pregledi nisu otkrili ovu abnormalnost, pa su i doktori koji su uradili carski rez ostali u šoku.

"Čim smo je videli, zabrinuli smo se. Još gore mi je bilo to što je doktoru trebalo nekoliko sati da nam da odgovor. I sama bolnica je imala malo informacija o ovom stanju. Ja sam sve vreme razmišljala gde sam pogrešila, posebno jer sam bila toliko pedantna tokom cele trudnoće", rekla je mama ove neobične bebe.

Beba sa sindromom trajni osmeh
Printskrin, TikTok/cristinakylievercher Beba sa sindromom 'trajni osmeh'

Doktori su je uverili da to nije njena krivica, a onda su čekali da se genetsko ispitivanje završi, a onda su joj dijagnostikovali ovo stanje.

Makrostomija je više od obične kozmetičke abnormalnosti jer može uticati na odojče, posebno kod hvatanja i sisanja. Zbog uticaja koji ima na funkcionalnost, ovi pacijenti se često operišu.

"Tek treba da dobijemo tačne detalje operacije, ali znamo da ovo uključuje zatvaranje kože i ima minimalne ožiljke", rekao je otac deteta.

Pogledajte snimak ove devojčice koja krade srca svima koji je vide:

Beba sa sindromom trajnog osmeha TikTok/cristinakylievercher

(Yumama)