Potrebno je:
200g graška, svežeg ili zamrznutog
1 srednja tikvica
200g svežeg kelja
Priprema
Očistite i operite tikvicu, pa je onda iseckajte na komadiće.
Operite kelj i uklonite debele delove stabljike.
Stavite sve sastojke u veliki tiganj i dodajte ključalu vodu. Sačekati da proključa i kuvajte još šest do osam minuta, dok se kelj i grašak ne skuvaju, a tikvica ne omekša.
Procedite i izblendirajte do željene gustine.
Ovu kašicu bebe mogu jesti već od navršenog osmog meseca, mada je najbolje da se pre uvođenja novih namirnica, uvek prvo konsultujete sa pedijatrom.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna