Potrebno je:
4 jabuke (po mogućstvu organske, budući da jabuke spadaju u najprskanije voće), dobro oprane, oljuštene i iseckane
10-20 organskih jagoda, očišćenih, opranih i iseckanih. (U obzir dolaze i zamrznute jagode)
Cimet
Prirpema:
1. Sipajte 2,5 centimetra vode u šerpu i sačekajte da provri.
2. Iseckane jabuke stavite u metalnu cediljku, a potom u šerpu kako bi se obarile na pari. Voda ne bi trebalo da dodiruje vrh cediljke. Ostavite jabuke da se pare oko sedam minuta, dok ne omekšaju (najbolje je da proverite viljuškom). Ukoliko koristite smrznute jagode, stavite ih u cediljku zajedno sa jabukama, dok sveže ne morate.
3. Jagode i jabuke stavite u blender i blendujte sve dok ne dobijete željenu gustinu.
4. Na kraju kašicu začinite cimetom.
Savet: Kašica se može čuvati u frižideru naredna tri dana ili u zamrzivaču tri meseca.
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji
Čudesna beba koja je rođena dvaput: Mami izvađena materica u 20. nedelji trudnoće
Dijabetes u trudnoći opasniji nego što se mislilo? Povećava rizik od 3 razvojna problema kod dece