Potrebno je:
4 jabuke (po mogućstvu organske, budući da jabuke spadaju u najprskanije voće), dobro oprane, oljuštene i iseckane
10-20 organskih jagoda, očišćenih, opranih i iseckanih. (U obzir dolaze i zamrznute jagode)
Cimet
Prirpema:
1. Sipajte 2,5 centimetra vode u šerpu i sačekajte da provri.
2. Iseckane jabuke stavite u metalnu cediljku, a potom u šerpu kako bi se obarile na pari. Voda ne bi trebalo da dodiruje vrh cediljke. Ostavite jabuke da se pare oko sedam minuta, dok ne omekšaju (najbolje je da proverite viljuškom). Ukoliko koristite smrznute jagode, stavite ih u cediljku zajedno sa jabukama, dok sveže ne morate.
3. Jagode i jabuke stavite u blender i blendujte sve dok ne dobijete željenu gustinu.
4. Na kraju kašicu začinite cimetom.
Savet: Kašica se može čuvati u frižideru naredna tri dana ili u zamrzivaču tri meseca.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna