Potrebno je:

4 jabuke (po mogućstvu organske, budući da jabuke spadaju u najprskanije voće), dobro oprane, oljuštene i iseckane

10-20 organskih jagoda, očišćenih, opranih i iseckanih. (U obzir dolaze i zamrznute jagode)

Cimet

Prirpema: 

1. Sipajte 2,5 centimetra vode u šerpu i sačekajte da provri.

2. Iseckane jabuke stavite u metalnu cediljku, a potom u šerpu kako bi se obarile na pari. Voda ne bi trebalo da dodiruje vrh cediljke. Ostavite jabuke da se pare oko sedam minuta, dok ne omekšaju (najbolje je da proverite viljuškom). Ukoliko koristite smrznute jagode, stavite ih u cediljku zajedno sa jabukama, dok sveže ne morate. 

3. Jagode i jabuke stavite u blender i blendujte sve dok ne dobijete željenu gustinu.

4. Na kraju kašicu začinite cimetom.

Savet: Kašica se može čuvati u frižideru naredna tri dana ili u zamrzivaču tri meseca.