Potrebno je:
- četvrtina belog mesa
- domaći sok od paradajza
- testenina
Priprema
1. U šerpici dinstati komadiće belog mesa, ako je moguće sa što manjom količinom vode. Nakon petnaestak minuta dodati sok od paradajza, domaći, i kuvati još pola sata.
2. U međuvremenu posebno u neslanoj i nezauljenoj vodi kuvati testeninu, te kad bude napola gotova dodati malo testenine u uzavreli sos sa mesom i kuvati još koji minut.
3. Na ovaj način testo fino upije sos. Zatim sve izgnječiti viljiškom i ponuditi bebi.
Napomena: Ovim jelom možete da uvedete testeninu u bebinu ishranu, oko 11. meseca. Daje se bebi samo ako joj je prethodno uveden paradajz i ako nije bilo alergijskih reakcija na njega.
PROBAJTE I...
Recept je preuzet iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte", priručnika o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju odojčadi
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna