Potrebno je:
- četvrtina belog mesa
- domaći sok od paradajza
- testenina
Priprema
1. U šerpici dinstati komadiće belog mesa, ako je moguće sa što manjom količinom vode. Nakon petnaestak minuta dodati sok od paradajza, domaći, i kuvati još pola sata.
2. U međuvremenu posebno u neslanoj i nezauljenoj vodi kuvati testeninu, te kad bude napola gotova dodati malo testenine u uzavreli sos sa mesom i kuvati još koji minut.
3. Na ovaj način testo fino upije sos. Zatim sve izgnječiti viljiškom i ponuditi bebi.
Napomena: Ovim jelom možete da uvedete testeninu u bebinu ishranu, oko 11. meseca. Daje se bebi samo ako joj je prethodno uveden paradajz i ako nije bilo alergijskih reakcija na njega.
PROBAJTE I...
Recept je preuzet iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte", priručnika o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju odojčadi
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu