Ukoliko ne želite da kupujete već gotove keksiće, vrlo jednostavno ih možete svojoj bebici napraviti i same, a pritom vam i ne treba puno vremena. 

Potrebno je: 

100 ml maslinovog ulja

200 g kukuruznog ili heljdinog brašna

1 banana

1/2 jabuke

Priprema: 

1. Jabuku i bananu usitnite u jednoliku kašu, a maslinovo ulje stavite u frižider na sat vremena kako bi poprimilo kruti oblik, jer će te tako lakše umesili testo.

2. Kada se ulje steglo dodajte ga brašnu i potom umešajte pire od voća. 

3. Ako imate pravo ekstra devičansko ulje ono će gotovo u potpunosti biti u čvrstom stanju, a ako ostane tečnosti ono nažalost nije ekstra devičansko pa vam savetujemo da dodate malo brašna po potrebi kako bi testo mogli da umesite. Nemojte preterati sa brašnom ukoliko želite da keksići ostanu mekani.

4. Zbog slatkoće banane neće biti potreban dodatni šećer, pa je dovoljno testo umesiti, ostaviti u frižideru da se poveže, otprilike pola sata, pa potom razvaljati, seći u željene oblike i peći.

5. U zavisnosti od debljine keksića biće im potrebno 15-20 minuta na 180°C. Kada počnu da dobijaju boju po ivicama, gotovi su!

6. Potrudite se da ostavite nešto i detetu.

PROBAJTE I: