Kada vaša beba pokaže da je spremna za neku drugu hranu osim mleka, možete je postepeno upoznati sa velikim izborom hrane. Kada navrše četvrti mesec bebe mogu da jedu voćne kašice koje im možete i sami pripremiti kod kuće.

Međutim, ako imate razloga da posumnjate da će vaša beba imati alergijskih reakcija na neku namirnicu, najbolje je da između isprobavanja nove hrane napravite razmak od tri do četiri dana.

Pogledajte na sledećoj strani koje voćne kašice se preporučuju u ovom uzrastu...

PageBreak

Kašica od jabuke

Jabuke su idealno prvo voće, jer sadrže malu količinu limunske kiseline, koja može da izazove alergijske reakcije kod odojčadi.

Većina beba uživa u kašicama od crvenih jabuka, a one su pune vitamina C i hranljivih vlakana. Osim toga, istraživanja pokazuju da jabuke pružaju snažnu zaštitu od astme. Takođe, ovo voće možete kombinovati sa drugim voćem, povrćem, mesom ili žitaricama.

Recept za pripremu potražite u tekstu: 

Kašica od banane

Banane, koje su pune kalijuma, pored jabuka su idealne za prve bebine voćne kašice. Ovo voće može da ublaži probleme sa stomakom i dijareju. 

Ove kašice su vrlo kremaste i slatke te se koriste kao ravnoteža kašicama napravljenim od kiselkastog voća poput borovnica i jagoda.

Recept za pripremu potražite u tekstu: 

PageBreak

Kašica od breskve

Puna beta-karotena i kalijuma, slatka breskva je jedna od omiljenih voćki za bebe. Ove kašice možete prirpemiti sa piletinom ili bananom i dodati kremasti grčki jogurt.

Recept za pripremu potražite u tekstu: 

Kašica od nektarine

Nektarine su veoma slične breskvama, a zapravo je jedina razlika u glatkoj opni. Ovo slatkasto voće, takođe je bogato beta karotenom i kalijumom i ne mora da se kuva pre pripremanje kašice. Možete da je koristite u svim kombinacijama umesto breskve.

Recept za pripremu potražite u tekstu: 

PageBreak

Kašica od kruške

Bebe će teško odoleti slatkim kruškicama koje su izuzetno bogate vlaknima. Kruška je odlična i ukoliko želite da ublažite ukus nekog povrća, kao što je boranija.

Recept za pripremu potražite u tekstu: 

Kašica od avokada

Avokado je prepun omega 3 masnim kiselinama, a osim toga prirpema kašica od odvog voća je veoma brza, s obzirom da ne mora da se kuva. Jedino što treab da uradite jeste da operete, oljuštite i iseckate avokado, a zatim ga izmiksujte u blenderu. Takođe, ovu voćku možete dodati i u kašicu od banane.

Recept za pripremu potražite u tekstu: