Potrebno je:
jedna kruška
dve kašike pirinča
Priprema
1. U malo vode kuvati dve ravne kašike pirinča desetak minuta.
2. U međuvremenu oguliti i očistiti krušku, te je iseći na sitnije komade.
3. Zatim ubaciti krušku u pirinač, poklopiti i kuvati još 5 do 7 minuta. Po potrebi dodavati vode, ali ne previše, toliko da na kraju kuvanja pirinač skoro sve upije. Ovako se čuvaju hranjive materije iz kruške i sve završe u kašici.
4. Na kraju sve izblendirati.
Recept je preuzet iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte", priručnika o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju odojčadi
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna