Potrebno (za 10-12 porcija):
4 komada pilećih prsa
1 crni luk, isečen na četiri dela
1 beli luk, iseckan na krupno
2 šargarepe, iseckane
1 celer, iseckan
1 krompir, iseckan
30 ml (2 kašike) maslinovog ulja
125 ml (1/2 šolje) bujona od povrća
60 ml (1/4 šolje) jogurta
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite piletinu u podmazan pleh. Postavite crni i beli luk, šargarepu, celer i krompir oko pileta i prelijte maslinovim uljem i bujonom od povrća. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite 30 – 40 minuta. Ohladite, zatim uklonite kosti. Piletinu, povrće, i jogurt usitnite u blenderu. Smesu rasporedite u teglice od 125 g sa čvrstim poklopcem i ubacite u zamrzivač. Služite narednih mesec ili dva.
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 40 minuta
Saveti:
Nemojte da dodajete so u hranu za decu ispod godinu dana, jer je štetna za njihove bubrege.
Obrok od piletine i povrća možete čuvati u zamrzivaču i služiti tokom narednih mesec ili dva. Po potrebi izvadite noć pre upotrebe i ostavite da se odmrzne.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna