Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom.

Potrebno je: 

- 2 glavice crnog luka

- 750 g teletine bez kostiju

- 2 kašike brašna

- 1 dl supe

- 1 dl belog vina

- so, biber, lorber, majčina dušica, peršun

- 2 kašike pirea od paradajza

- 100 g šampinjona

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni luk. Kada se malo proprži ubacite teletinu iseckanu na kockice.  Dinastajte nekih 20 minuta, pa pospite seckanim peršunom i brašnom. Zatim sipajte supu i belo vino i promešajte. Posolite, pobiberite, stavite lorber i majčinu dušicu i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri nekih sat i po vremena. Zatim dodajte pire od paradajza i uzduž iseckane pečurke, pa kuvajte još pola sata.

Probajte i...