Potrebno:
- 1 veći svinjski file
- 5 šnita slanine
- 150 g šampinjona
- 1 kašika brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 ml mleka
- 1 kašičica biljnog začina
- biber
- ulje
Priprema:
1. Šampinjone iseći na kriške i propržiti na ulju. Pospite brašnom i dopržite na tihoj vatri. Dodajte neutralnu pavlaku i mleko. Prokuvati i začiniti biljnim začinom i biberom. Krčkati 3-4 minuta.
2. File isecite na 5 delova. Svaki komad mesa, začinite, uvijte slaninom i zavežite kuhinjskim koncem.
3. Medaljone propržiti na ulju sa obe strane, uz dodatak 2-3 kašike vode.
4. Sipati sos u činiju, a preko složiti medaljone. Servirati dok je toplo.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna