Potrebno je:
250 – 300 g mlevenog mesa (mešano svinjsko i juneće)
1/2 kg krompira
1 glavica crnog luka
1 zelena paprika
1 manji paradajz
ulje, soli, bibera
1-2 čena belog luka
1 šargarepa
peršunov list
lovorov list
1 mala kašičica brašna
Priprema
U mleveno meso dodati soli i mlevenog bibera, alevu papriku. Beli luk izdrobiti u činijicu, pa dodati dve kašike vode, dobro izmešati i procediti. Tečnost sipati u mleveno meso i dobro sve izjednačiti.
Napraviti male ćuftice.
Na ulju propržiti sitno seckan luk i seckanu papriku, propržiti, pa dodati seckan i oljušten paradajz i njega malo izdinstati, pa dodati alevu papriku i krompir.
Na kraju dodati ćuftice. Naliti vodu i kuvati oko 50 min. Na kraju dodati brašno izmešano sa malo vode.
Posoliti i dodati malo začina. Pustiti da još malo vri. Dodati na kraju seckan peršunov list.
PROBAJTE I.....
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.