Potrebno je:

600 grama mekog brašna

2 delilitara mleka

1 delilitar vode

1/2 paketića kvasca

2 jajeta

1 belance

1 kašičica soli

100 grama butera

Za fil:

250 grama mlevenih oraha

200 grama šećera

Za premazivanje:

1 žumance

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. U posebnoj posudi umutiti vodu i mleko, dodati izmrvljeni kvasac i malo šećera. Ostavite da kvasac nadođe.

2. U drugi dublji sud sipajte brašno, jaja, belance, so, buter i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo rukom i ostavite da se udvostruči na sobnoj temperaturi sat vremena.

3. Razvijte desto u pravouganu jufku (testo možete podeliti u dva dela i napraviti dve manje štrudle).

4. Razvučene štrudle filujte (sastojke za fil prethodno sjedinite).

5. Urolajte i stavite u namazan pleh. Premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata.

6. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Kada se malo prohladi secite i služite.

PROBAJTE I