Potrebno je:

90g komadića crne čokolade

60g komadića mlečne čokolade

2 zrele banane (smrznute pa otopljene)

jedno ulupano jaje

pola kašičice ekstrakta vanile

150g braon šećera

pola kašičice morske soli

2 belanca

Priprema

Zagrejte rernu da 180 stepeni. Male kalupe (čašice za pečenje) premažite puterom. Rastopite obe čokolade zajedno i stavite sa strane da se samo malo ohlade.

U drugoj činiji sjedinite izblendirane banane, jaja, vanilu, šećer i so, a potom dobijenu smesu pomešajte sa čokoladom.

Sa strane dobro ulupajte belanca pa ih hašiku po kašiku dodajite u prethodnu smesu. Kada sve sjedinite i dobijete glatku masu, njom punite pripremljene posude za pečenje i ubacite u zagrejanu rernu. Pecite ih 20-22 minuta.

Možete ih služiti uz šlag ili bilo koji krem po želji.

Probajte i: