Žena nije gubila nadu, slušala je svoj jak majčinski instinkt i borila se do kraja, kako prenosi Parenting First Cry.

“Želim da podelim priču o mojoj trudnoći koja je proglašena za propušteni pobačaj, ali sada sam ponosna majka 9-mesečnog deteta. Možda će moja priča ljudima dati nadu, ako i oni pate.

Tokom 4. nedelje trudnoće, uradila sam beta hCG. Pošto sam lekar, više sam volela tačniju metodu od kućnog testa trudnoće. Takođe, moja radoznalost nas je naterala da uradimo beta hcg. Bilo je 186 – potvrđena trudnoća! Pošto smo radili inseminaciju, bila sam prilično sigurna u vezi sa svojim datumima. Pozvala sam svog ginekologa i zakazala pregled za 5. nedelju. Otišli ​​smo na pregled u zakazano vreme. Doktor je uradio vaginalnu sonografiju. Nije mogao da pronađe gestacijsku vreću. Dakle, zamolio nas je da ponovimo hCG. Došao je do 1500. hCG je marker zdrave trudnoće. Tokom veoma rane trudnoće, ako se udvostruči za 48 dana, onda je trudnoća zdrava.

Posle 3 dana ponovo smo otišli ​​na pregled. Opet je uradio vaginalni ultrazvuk i nije mogao da pronađe plod. Sumnjao je na vanmateričnu trudnoću i predložio operaciju. Moj muž i ja nismo bili ubeđeni, pa smo razmišljali da uradimo ultrazvuk sa radiologom.

Već sutradan smo otišli ​​kod radiologa i božijom milošću je plod bio tu. Nije bilo implantacije u jajovodima. Bila sam veoma srećna. Ali, sreća ne traje dugo. Sledeći ultrazvučni pregled imali smo za 10 dana, da proverimo održivost trudnoće i da proverimo otkucaje srca fetusa. Došao je dan i bili smo veoma uzbuđeni kada smo videli kako malo srce kuca. Ali, bili smo šokirani kada je radiolog rekao da beba nema nikakvu srčanu aktivnost (bez otkucaja srca). Nisam mogla da ne plačem.

Nismo to mogli prihvatiti. Otišli ​​smo po drugo mišljenje. Taj doktor je ponovo tražio hCG test krvi. Rekla je da ako se povećava, onda možemo da sačekamo, ali ako ne, moramo da uradimo abortus što pre. Izveštaj nam je dao određenu nadu, jer je nivo hCG-a porastao. Prepisala mi je hCG 5000 injekcija jednom nedeljno tokom 2 nedelje, i da ponovim analizu. To je bilo najdužih 15 dana našeg života. Pokušavala sam da budem optimistična, ali ponekad bih briznula u plač misleći da možda nosim mrtav fetus.

Posle dugog čekanja došao je dan. Išli smo na UZV u 8. nedelji trudnoće, sa najmanje nade u pozitivan rezultat. Ali, Bog je isplanirao našu sreću, kada je radiolog dodirnuo sondu na mom stomaku, a na ekranu se pojavila pokretna tačka (otkucaj srca). Rekao je da postoji srčana aktivnost, a takođe i da je to bila zdrava trudnoća, iako su datumi bili odmaknuti za nedelju dana. To nas u tom trenutku nije brinulo, jer smo dobili ono što nismo očekivali. To malo čudo sada ima 9 meseci. Ako se ovo desilo nama, moglo bi se desiti i vama. Zato, molim vas, verujte u svoj majčinski instinkt. Nikad ne gubite nadu do kraja. Doktor takođe može pogrešiti. Uvek tražite drugo mišljenje pre prekida trudnoće.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Koliko napreduje dojena beba za 15 nedelja TikTok/clairesamay