Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Pogrdni nazivi za dete. Za mene kao majku - osuda': Priča žene čiji sin ima hemangiom od rođenja

"Prvo kreće borba sa okolinom. A onda za njegov život. 14 dana je bio u inkubatoru", ispričala je svoju tešku priču od porođaja pa do sada mama Katarina.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Pozdrav. Ja sam mama dečaka sa hemangiomom. Teška priča.

Radovala sam se trudnoći i detetu. Došao je i taj dan 21. 12. 2012. godine. Porođaj. Trudnoća uredna, sve skolski. Porođaj u terminu.

Povezane vesti

Povezane vesti

Porođaj je bio težak i trajao 17 sati. 12 sati dete je bilo zaglavljeno, a doktori spavaju. Ja kukam od bolova. U 9:30h dolazi doktor i priča: Spasavajte ženu ili dete. I tu gubim svest.

Budim se i kažu mi da dete mora na IMD NOVI BEOGRAD. Ima hipoglikemiju i ne možemo da mu pomognemo. Potpisujem papir i odlazim da ga vidim pre transporta. Veliki moj dečak. 3 900 grama, 51 dugačak. Priključen na infuziju. Odvode ga.

Tu kreće prvo borba sa okolinom. A onda za njegov život. 14 dana je bio u inkubatoru. Ne mogu da mu podignu šećer, tu saznajemo i za hemangiom. Podižu mu šećer uz pomoć proglikema leka. Ali hemangiom raste i ne možemo da ga lečimo dok ne prestane lek proglikem da pije. C

Čekamo, vreme prolazi. Okolina gleda u čudu, komentari okoline krive mene. Pogrdni nazivi.

Počinjemo da pijemo propranol i pijemo ga do treće godine. Zatim se jednom opirešemo kod doktora Kravljanca na IMD NOVI BEOGRAD. Skida nam višak kože sa obraza. 20 končica od ušivanja. Operacija je trajala 5 sati. Nakon toga smo čekali drugu operaciju da nam iza uha skinu hemangiom. Zatim, kasnije, još jednu, treću operacuju dok se sve povuce.

Okolina je surova. Roditelji druge dece takođe. Pogrdni nazivi za dete. Za mene kao majku osuda da nisam sposobna da rodim zdravo dete. Ja sam rodila zdravo, pravo dete. Lepo dete. Lepota je u oku posmatrača. Rodila sam i drugo dete koje nema hemangiom.

Katarina Mitrović, mama decaka Mitra i Mladena. Mitar je rođen sa hemangiomom

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica