Rodila sam Đorđa 2013. godine i moje iskustvo sa dojenjem je takvo da zaista mogu reći da smo uspeli!

Kada se Đordje rodio zbog odredjenih komplikacija nismo pet dana bili zajedno, a ja sam mleko slala u bolnicu, Posle pet dana smo se spojili. p

Počela sam dojenje sa silikonskim bradavicama, jer su moje bile male, uvučene skroz. Koristili smo dohranu, jer smo još bili u bolnici.

Kada je Đorđe napunio mesec dana, otišli smo do 'Naradnog fronta' da primi BCG vakcinu, jer je nije dobio na rođenju. Tada sam dobila divan savet od više medicinske sestre koja mu je dala vakcinu: "Nemojte gledati na sat, nego ako treba i po sat vremena držite bebu na dojci. I posle pet minuta ponovo, nemojte da vam bude teško, sve dok se ne uspostavi dojenje." Tako je bilo mesec dana i posle smo samo dojili.

Jos jedan savet za mame koji sam cula od doktora iz Instituta zaa majku i dete jeste da treba piti što više vode zbog mleka. I to je to. Ja sam posle dojila mog švrću pune dve godine i zaista sam uživala, nema alergije, zdrav dečak koji na jesen kreće u školu.

Veliki pozdrav za mame koje tek kreću sa dojenjem!

Mama Slavica

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.