Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od velikog straha do porođaja kao na filmu: Nikolina iz Sremske Mitrovice o svom iskustvu iz porodilišta

Lekari su joj na kontroli rekli da porođaj nije ni blizu, ali isto veče, na iznenađenje svih, Nikolini je pukao vodenjak...

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Mogu da se pohvalim da mi je cela trudnoća tekla uredno, sve analize su bile super. Međutim, kako se porođaj približavao, sve više me je hvatao strah. Molila sam doktoricu za carski rez, nije htela ni da čuje.

Došao je taj 11. decembar. Kontrola kod doktora, sve u redu, nema kontrakcija, malena nemirna u stomaku. Kažu mi da ona neće još, proći ću termin.

Ja opuštena, ne razmišljam, šetam po gradu, penjem se na 4-5 sprat. Meni i dalje nije ništa!

Prošlo je podne i stiglo veče. Ležim sa mužem, u 21:15 h čujem kao da je neki balon pukao i osetim tečnost kako se širi po posteljini. Tad me muž nagovorio da krenemo, a ja ne osećam bolove.

Povezane vesti

U Sremsku Mitrovicu stižemo u 21:45. Počinju pripreme, a ja i dalje nesvesna svega oko sebe. Divna babica Dragana me obilazi, umiruje me, iako ja nisam bila uplašena, samo iznenađena jer su doktori rekli da "neće još". U 23h sam ušla spremna u porođajnu salu, ali bolovi i dalje nisu bili toliko jaki, nisam ni pomišljala na epidural.

U 1:35h na svet je došla moja Kasija, uz pomoć doktora Bratislava Mitrovića i babice Dragane. Bolovi nisu bili nepodnošljivi, sve je prošlo super.

Povezane vesti

Svima želim takav porođaj - uz dva, tri napona i bez ijednog šava. 

Porođaj nije bauk, svako ima drugačije iskustvo, samo mislite pozitivno. 

Mama Nikolina

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica