Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri porođaja u valjevskom porodilištu: 'Posle prvog puta mislila sam da imam sreće'

Mama Maša je troje mališana, a sa nama je podelila svoju priču o iskustvima sa porođaja u Valjevu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Porađala sam se tri puta u valjevskom porodilištu. Da napišem svoju priču motivisalo me je to što sam i sama u trudnoćama tražila iskustva drugih žena. Retko sam nailazila na lepe priče, a još manje na iskustva mama koje su se porađale više od dva puta.

Moj prvi porođaj je trajao 12 sati, sa kontrakcijama, isto kao i drugi i treći. Svaki sledeći je bio lakši, što se tiče izlaska bebe, ali su mi kontrakcije bile bolnije. Tako je treći bio najbrži - mislila sam da ću se poroditi u hodniku, ali i najbolniji. Ono što me je oduševilo na svakom porođaju je osoblje. Prvo babice, koje su bile predivne, a zatim i doktori. Doktor Jokić, koji mi je bio na prvom porođaju, je i danas moj doktor - veliki čovek i, pre svega, vrhunski stručnjak. Doktor Novica, takođe. Sve vreme me je tešio i govorio kako ćemo sada nas dvoje da se porodimo za dva minuta.

Posle prvog puta mislila sam da imam sreće, ali eto sva tri puta sam bila oduševljena tim divnim ljudima. Bez veze i nadoknade.

Povezane vesti

Drage trudnice, najvažnije je slušati doktora i babicu, a to nećete moći ako budete vrištale. Znam da je bol ogroman, ali saradnja je najbitnija za što brži porođaj.

Volela bih da i ostale mame pročitaju moju priču, iako to nije nikakva posebna priča, već nešto što bi trebalo svuda da bude normalno. Trebalo bi da na porođaje idemo opuštene, da znamo da ćemo u sali naići na podršku i empatiju, a ne na ružne reči i urlike.

Mama Maša

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica