Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Ne zaboravite kakvi smo mi heroji zapravo!': Mama Vanja o posledicama porođaja zbog kojih i danas trpi bolove

'Kao i svaka majka, dobila sam nenormalnu snagu i bez ikakve pomoći se porodila, ali onda je usledio drugi šok...'

 Izvor: Foto: Shutterstock

Iskustva su različita, ali sve više žena prolazi kroz pakao u bolnicama i drago mi je da se pokrenula ova tema da se što više priča čuje!

Dva dana pred termin primljena sam u bolnicu, urađeni su mi svi nalazi i pregledi. Rekli su mi da je bebica sitna, kao da sam 36,37 nedelja trudnoće, ali da se ne plašim jer sam i sama sitna. Dva dana nakon toga, probudila sam se sa bolovima i CTG je pokazao kontrakcije. U 13h sam pregledana, bila sam otvorena tri prsta. Vratili su me u sobu da sačekam još malo, pre nego što mi daju epidural.

Bolovi su bili sve jači i jači, tri puta sam išla do sestara i tražila da me neko pregleda, ali su me svaki put vratile u sobu i rekle da čekam dok doktor ne bude slobodan. Oko 17h sam ponovo (jedva) otišla do njih jer me do tada naravno niko nije obišao. Insistirala sam da doktor dođe, nisam mogla više da izdržim bol.

Povezane vesti

Prilikom pregleda doktor mi je rekao da sam otvorena osam do devet prstiju, da porođaj samo što nije krenuo, te da nemamo vremena za epidural. Zahtevala sam da mi dovedu anesteziologa. Čovek je bio maksimalno korektan, plasirao mi je epidural, ali nije bio siguran da li će za tako kratko vreme uspeti da deluje. Na svo to moje mučenje, ušao je doktor u porođajnu salu i prvo što me je pitao je: ČIJI SAM PACIJENT?! Videla sam da nešto nije ok, jer su se samo gledali međusobno, ali niko nije hteo da mi kaže o čemu se radi. Posle sat vremena kad nisam mogla bebu da izguram, dali su mi indukciju. Doktor mi je laktom stiskao stomak, i na kraju počeo da se dere na mene kako oni hoće živu bebu, da ne mogu tonove da joj pronađu i da se skoncetrišem. Kao i svaka majka, dobila sam nenormalnu snagu i bez ikakve pomoći se porodila, ali onda je usledio drugi šok. Beba je imala 4 kg i bila je 55 cm dugačka, a ne sitna kao što su mi rekli. Sa mojim karličnim merama i veličinom bebe ja sam bila za carski rez.

Povezane vesti

Beba se rodila sa porođajnom povredom glavice koja je, hvala Bogu, prošla posle mesec dana, a ja ostala sa prelomom trtične kosti, trpim i dan danas bolove.

Pozdrav za sve mame, i one buduće, i ne zaboravite kakvi smo mi heroji zapravo!

Mama Vanja

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

Najnovije

Vesti

Porodica