Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo mame koja se porodila u šabačkom porodilištu: 'Nisam ni očekivala hotel sa pet zvezdica!'

Svoje lepo iskustvo sa porođaja podelila je sa nama čitateljka Marija iz Šapca.

  Izvor: Foto: Profimedia

Nisam išla kod privatnig lekara. Trudnoću mi je vodio ginekolog dr Željko Timotić u domu zdravlja u Šapcu.

Za porođaj svaka trudnica treba da ima pripremljenu kompletnu dokumentaciju i poslednji nalaz sa ultrazvučnog pregleda, te sam ja sa tim dokumentima došla u šabačko porodilište. Dočekala nas je prijatna babica koja se mom suprugu obratila rečima:"Molim Vas dođite da čujete otkucaje srca Vaše bebe, da znate da je sve ok, Marija ide na porođaj!"

Sve sale za porođaj su u tom trenutku bile pune (sve se odigravalo oko 4:30), te me je babica Jasmina smestila u sobu. Šalila se kako sam kao čigra i najdivnija trudnica koja se smeje.

CTG su mi radile s vremena na vreme jer me je dr Micić pregledao i rekao je da se neću skoro poroditi (prvorotkinja). Babice su me stalno obilazile, mazile me i molile da ne trošim snagu nego da je upotrebim kada treba.

Povezane vesti

Vodenjak mi je pukao oko 7 ujutro, a u 8 i 10 sam na svet donela dečaka!

Porodila sam se bez epidurala, tako ću i sledeći put. Uz mene su bili doktor Vanja Isaković i Miloš Milošević. 

Posle porođaja sam smeštena u sobu i svi su bili divni. U šabačkim bolnicama su očajni kreveti i hrana, to je tačno, ali nisam ni očekivala hotel sa 5 zvezdica. Želela sam samo da se lako porodim i da mi dete bude dobro, da izađemo treći dan i nastavimo druženje kod kuće. Tačno je i za donošenje beba, ali ugodi ti nama. Postoje kreveci, ali nema uslova za kupanje beba.

Povezane vesti

Ono što bi trebalo da se uradi jeste da se renovira porodilište (prozori su katastrofa) i majke bi trebalo da budu sa svojom decom od početka. Što se tiče hrane, užasna jeste, ali nisam je ni jela. Nisam ništa ni mogla posle porođaja, osim vode i plazme.

I ja sam videla svašta, bolnica ne može biti kao naša kuća, niti može biti kao hotel. Isto tako, briseve sam radila baš zbog straha od bakterija jer se one prenose na bebu. Mislim da su žene malo informisane ili se ne raspituju dovoljno!

Mama Marija

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica