Porodila sam se 16.03.2016 godine u 17 i19 h. To je bilo divno iskustvo za mene kao prvorotku. Porodila sam se u Novom Sadu u Betaniji. Moja doktorka je Bogavac Mirjana, divna žena, što se mene tiče. Ona je vodila moju trudnoću u privatnoj klinici jer nisam imala zdravstveno osiguranje. Žene su mi govorile da je gruba, zastrašujuća, ovakva i onakva, ali prema meni je bila DIVNA. 

Išla sam mesečno na kontrole. Oduševljavala sam se zato što detaljno gleda plod, nikada to nije radila brzinski. Svakoj pacijentkinji je poklanjala pažnju i vreme. Pričale smo o svemu što može mučiti jednu buduću majku, a takođe me je i savetovala da se odlučim na prirodan porođaj, što je bila i moja želj, budući da se inače jako plašim uspavljivanja. 

Moja trudnoća je u suštini protekla bez ikakvih problema. Sudeći po tome da imam 35 godina,očekivali su da ću teže podnositi promene. 

Došao je i 16. mart. U jutarnjim časovima sam dobila trudove i suprug me je poveo u bolnicu. Poneli smo spakovanu torbu, izljubila se sa svekrom i svekrvom i krenula. Bez trunčice straha. 

Stigli smo. Javila sam se doktorki, koja me je odvela na pregled i rekla mi da sam otvorena četiri prsta. Uradili smo CTG i onda me je preuzela još jedna predivna žena, babica Rosić Vesna. Odvela me je u salu, objasnila proceduru oko klistiranja, telefona, tuširanja... 

Nakon svega toga ušla sam u salu. Smeštena sam u sobu sa još dve žene, Natašom i Oliverom. Uključili su nam infuziju oko 1 i 15 poslepodne. Obilazili su nas, bile su tu stalno. Pričale sa nama, zasmejavale nas. Sve je bilo u redu. Ja, jednostavno, pored tih žena nisam osećala trunku straha, hvala Bogu. 

Oko pet sati popodne moji bolovi postali baš jaki. Dobila sam napone. Došla je i doktorka Bogavac. Pregledala me i rekla da je to to - kreće porođaj. Ja sam se porodila nakon jednog napona, nikakvih bolova nisam imala, nikakvih problema. Rodila sam zdravog sina od 3,88 i 52 centimetra. 

Beskrajno sam zahvalna doktorki Bogavac i Rosić Vesni. To je za mene bio dvojac za sreću.

Hvala od srca na divnom iskustvu.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.