Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo mame Aleksandre: Dobila sam otkaz prvog dana nakon porodiljskog odsustva

"Evo koliko država Srbija brine o svojoj deci..." Sa kakvim problemima se susrela nakon što je ostala u drugom stanju, otkriva naša čitateljka, razočarana mama Aleksandra.

 Izvor: Foto: Shutterstock


Dragi moji, želim da podelim sa vama svoje iskustvo. 


Pročitajte i... Srbija: Poslodavci više neće smeti da ženama postavljaju pitanja o planiranju porodice


Sedam godina sam radila u firmi, bez radnog vremena i za petoro ljudi. Vukla sam čitav posao na svojim leđima. Kada sam ostala trudna, gazde su bile besne što ne mogu da radim (imala sam rizičnu trudnoću). Ucenili su me da u decembru dođem na posao ili će mi, kad istekne porodiljsko odsustvi, dati otkaz. Morala sam da prekinem porodiljsko, ali na sreću, nisu imali posla, pa nisam radila.


Pročitajte i... Reč stručnjaka: Preduzetnice porodilje i njihova prava


Danas mi je isteklo porodiljsko odsustvo. Pozvali su me u firmu i uručili otkaz, tek tako. Morala sam da potpišem sporazumni raskid ugovora, iako nisam htela.


Pročitajte i... Majke u Srbiji: Kada je pravo vreme za povratak na posao?

Eto, toliko o tome koliko smo mi žene sa decom zaštićene. Nadam se da će bar neko videti i uraditi nešto po tom pitanju, dosta je više sa iživljavanjem nad majkama.


Pročitajte i... Nacrt zakona o finansijskoj podršci ne umanjuje pravo porodilja

S poštovanjem,

Mama Aleksandra


Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.


Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica