Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moja priča: Mame su zapostavljenje

Mama dvoje dece podelila je sa nama svoje iskustvo "nezaposlene" majke i istakla probleme sa kojima se one svakodnevno susreću. Ovo je njena priča...

  Izvor: Foto: Profimedia

Drage moje, iako imam samo 22 godine, u braku sam tri godine i majka sam dva mala anđela. Moja devojčica ima dve godine, a dečak svega sedam meseci. Svi kažu da sam mnogo zrela za svoje godine. Trenutno sam domaćica i brinem se o deci i kući.

I pegla i ludi letnji ples: Legenda o dobroj kućnoj organizaciji

Dok je suprug na poslu, moj dan prolazi tako što sam stalno sa decom u kući jer su jake vrućine da bismo bili vani. Ono što mene muči je to da nemam vremena za sebe kao ni to što me niko ne razume. Sebe puno dajem, a mnogi to ne vide.

Primera radi, kad sam rodila drugo dete nisam spavala ni dan ni noć. Beba je plakala celu noć, a ja sam bila obavezna da pazim dvoje dece i radim po kući, iako sam spavala maksimalno po četiri sata. Morala sam, pored sve te muke, imati sažaljenja za supruga jer radi kao vozač i, kako kaže, treba mu san da bi bio odmoran za put jer vozi 50 ljudi. Na njega se nisam mogla osloniti, jer po njemu ja sam kod kuće celi dan i mogu da spavam kad hoću.

Sad je druga stvar u pitanju. Na primer, dogovorili smo kafu sa kumovima, on odlazi na kupanje, a za to vreme ja moram decu da presvučem, bebu da podojim i sebe sredim. Moje spremanje se svodi na to da se maramicama izbrišem (jer nemam vremena da se istuširam) i uvek isto oblačim jer nemam vremena za biranje novih kombinacija, a šminkam se u automobilu.

Povezane vesti

Kad sam mu rekla da hoću da polažem vozački, rekao mi je (onako cinično):"Prvo da ja sebi kupim motor, a šta će tebi vozačka?!" Ja mislim da mi je preko potrebna jer ipak sam sa dvoje dece kod kuće, a njega nema po nekoliko dana. Zato ću, čim deca "odskoče", upisati ih u vrtic i tražiti posao, pa makar čitavu platu dala za vrtić.

Smatram da majke, a i žene koje su nezaposlene, jako zapostavljene i njihove želje iako su skromne uvek su na zadnjem mestu.

Ukoliko ima još neka majka sa sličnim mukama neka podeli životnu priču da znam da nisam sama...

Razočarana mamaInicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica