Budimo realni, svako dete je ponekad "teško", ali činjenica je da su neki mališani zahtevniji od drugih. "Zvezde" kažu da na to utiče i horoskopski znak u kojem je dete rođeno – a evo u kojim znacima se rađaju najnemirnija, najzahtevnija deca.

Ovan

Deca rođena u znaku Ovna imaju neverovatnu želju za avanturama, a njihovo živahno ponašanje često znači i često padanje, udarce, pa i odlaske kod lekara da biste bili sigurni da nije u pitanju ništa ozbiljnije.

Smelo, drsko i takmičarski nastrojeno dete u znaku Ovna u stanju je da "okrene kuću naglavačke", a zbog nemirluka koji je za njega karakterističan savet je da u svim situacijama koje to zahtevaju nosi i kacigu.

Ono što treba da znate je da su deca rođena u znaku Ovna zapravo nesigurna u sebe iako ne izgleda tako. Zato je potrebno da ih dosta hvalite, nagrađujete, pokušavate na sve načine da im povećate samopouzdanje, i to bi moglo da pomogne i da se malo smiri, prenosi thesun.co.uk.

Škorpija

Deca rođena u ovom znaku se ponašaju kao odrasle osobe, imaju svoj stav o svemu, puni su samopouzdanja i ne dozvoljavaju da im bilo ko kaže šta treba da rade – što je malo nezgodno za roditelje.

Prilično su osvetoljubivi, pa možete da očekujete da vas učiteljica često ostavlja da porazgovara sa vama posle časova.

Ono što je ovim mališanima potrebno je da im usadite jake vrednosti i moralni kompas od najranijeg uzrasta jer su Škorpije neustrašive i vole da rizikuju, što može da ih dovede u nepoželjne situacije.

Jarac

Jačevi imaju veoma izražen karakter, pa je vrlo moguće da već od ranog detinjstva imaju planove kako će da vladaju svetom. U tome nema ništa loše, ali je jedini problem što ih okolina često ne razume, pa u nekom delu života mogu biti usamljeni jer njihovi vršnjaci razmišljaju o nekim sasvim drugim temama.

Deca rođena u ovom horoskopskom znaku su prilično nesigurna u sebe, zbog čega su veoma podložna kritikama, uvredama, nakon čega će se osamljivati kako bi se oporavili.

Od roditelja im je potrebno da osete ohrabrenje, iskreno interesovanje za stvari kojima se bave. Ako ih odmalena podržavate, vaši mali Jarčevi veoma rano mogu da otkriju svoje talente i zatim posvete vreme onome u čemu su dobri.

Lav

Deca rođena u ovom znaku su nemirna, puna nekog poleta, samouverena i već u detinjstvu imaju izražen ego. Okolina ih voli, ali su zahtevni i egocentrični. Ne podnose da njihov brat/sestra ili neko od drugara u bilo čemu bude bolji.

Takođe, umeju da upadaju u nevolje jer se ili zauzimaju za sebe ili brane druge, a drama ih često prati, što ume da bude veoma naporno za roditelje.

Ono što je ovoj deci potrebno su jasno postavljene granice. Pobrinite se da znaju vaša pravila, da ih razumeju i prate kako bi bili bezbedni.

Bik

Svi znaju da Bikovi važe za veoma tvrdoglave, što i jeste tačno, u šta ste se verovatno i sami uverili ako imate malog Bika u kući. Osim toga, oni su posesivni, i to važi za sve – za igračke, za njihovu sobu, hranu, odluke, prijatelje, pa i vas.

Bikovi vole komfor, stabilnost, ne vole nikakve promene, što je nezgodno tokom odrastanja, kada se proširuje krug prijatelja, ide na neka nova mesta...

Preporuka je zato da svog mališana od malih nogu navikavate na promene, kako bi bio spremniji na njih kasnije. Imajte na umu da su deci rođenoj u ovom horoskopskom znaku potrebni mi i tišina da obrade neke stvari u svojoj glavi, da se pomire sa novinama u životu.

Ne očekujte od njih brz odgovor na bilo šta jer im uglavnom treba malo vremena da sve analiziraju i izvedu zaključke – pustite ih dok ne budu spremni i budite tu da saslušate njihove zaključke i strahove koji se možda pojave.

BONUS VIDEO:

Mališan pomaže mami u čišćenju TikTok/mariaurangaa

(Yumama/N. Z.)