Jedna od prirodnijhih stvari kada je reč o roditeljstvu jesu osnovna briga o bebi - dojenje, ishrana, promena pelena, kupanje, ono što sve mame i tate prirodno smatraju svojim poslom. međutim, nedavno se pojavila tema koju su porenuli određeni aktivnisti u Americi, a koja je začudila mnoge roditelje širom sveta - Da li bebu treba pitati za dozvolu pre nego što joj promenimo pelenu?

Ovu temu započela je Dijana Karson, Britanka koja se predstavlja kao stručnjaka za edukaciji o se**ualnosti. Kako je navela, roditelji treba da pitaju bebe za njihovu dozvolu pre nego što promene pelene kako bi uspostavili kulturu pristanka od rođenja. Odnosno, kako bi naučili decu da niko ne može da dodiruje njihovo telo bez njihove saglasnosti i pristanka.

Dijana ističe da je svesna da bebe nisu u stanju da daju odgovor, ali je rekla da je važno da koriste kontakt očima da bi ih naučili šta je njihov odgovor. Kako objašnjava, ona smatra da roditelj treba da kaže bebi - "Sada ću ti promeniti pelenu, je li to u redu". "Naravno da beba neće odgovoriti "da mama to je super, volela bih da mi se promeni pelena". Ali ako ostavite prostor i sačekate govor tela i sačekate da uspostavite kontakt očima, onda ćete tom detetu dati do znanja da je njihov odgovor bitan." - rekla je Dijana.

Mnogi gledaoci emisije u kojoj je Dijana gostovala bili su zbunjeni njenim predlogom, dok su korisnici Tvitera pisali: "Sigurno ne čujem dobro"; "Zanemela sam".

Šta vi mislite o ovoj temi? Pišite nam u komentarima!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

NA PELENE TROŠIMO TREĆINU MINIMALCA! Traže od mama da budu superheroji Kurir TV