Daljinder Kaur iz severne Indije, rodila je svoje prvo dete 19. aprila 2017. godine u 72. godini, ali od porođaja pati od visokog krvnog pritiska i bolesti zglobova. Njen sin Arman sada ima pet godina, a stara majka je prestala da ga doji tri meseca nakon porođaja.

"Pritisak mi je porastao i sada se vrlo lako umaram. Išla sam kod nekoliko lekara, ali su mi samo dali lekove i plan ishrane. Zabrinuta sam za Armana. Moram da vodim računa o svom zdravlju, ali moram da brinem i o Armanu. Kada je počeo da puzi, danima sam bila na rukama i kolenima i teško mi je. Moje telo to nije moglo da podnese. Bilo je teže nego što sam mislila", rekla je tada.

Nakon 46 godina braka, Daljinder je rodila prvo dete. Njen suprug Mohinder Sing Gil, tada 80-godišnji, pristao je na vantelesnu oplodnju nakon nekoliko neuspešnih pokušaja da dobije svoje dete. Dr Anurag Bišnoi, koji je bio na čelu Nacionalnog centra za plodnost u Hisaru u Indiji, odlučio je da pomogne paru da postane roditelji.

Postala majka u 72 godini6.jpg
Youtube/Printscreen/ truly 

"Bio je prilično mršav. Možda zato što ga nisam pravilno hranila. Prestala sam da ga dojim sa tri meseca jer mi je ponestalo mleka . Pitali smo doktore da li postoji lek koji bi mu dao da poveća težinu, ali su oni rekao da ga pustim da se ugoji prirodnim putem", rekla je tada Indijka.

"Lako se umaram i jedino se odmaram kada on zaspi. Muž i ja se često razbolimo zbog godina, ali moramo da se snađemo jer moramo da brinemo o sinu."

"Ja radim većinu posla, ali njegov otac doprinosi onoliko koliko može. Tako da smo zajedno preuzeli odgovornost da odgajamo naše dete na bilo koji način. Ali Daljinder ne žali.

"Gde god da sam, on će dopuzati do mene. Volim ga. On je druželjubiv klinac i osmehuje se svima. To mi olakšava posao jer mogu da budem opušten kada je neko u blizini. Provodim ceo dan sa njim. Odlučili smo da ne tražimo nikakvu pomoć".

Postala majka u 72 godini2.jpg
Youtube/Printscreen/ truly 

Međutim, par priznaje da više ne brine šta će biti sa njihovim detetom kada umre.

"Ljudi me pitaju šta će biti sa Amranom kada umremo. Čvrsto verujem u Boga. Rođen je zbog Božije svemoći i prisustva", rekli su njegovi roditelji.

Direktor klinike za neplodnost Anurag Bišnoj priznao je da je u početku dvoumio oko vantelesne oplodnje para, ali je kasnije pristao, pišu Roditelji.hr.

"Prvi pokušaj oplodnje nije uspeo, ali je posle šest meseci uspeo drugi pokušaj. Nakon toga je imala normalnu trudnoću i podržali smo je."

"Svi su nas nagovarali da usvojimo dete, ali ja nisam imao želju za tim. Verovao sam u Svevišnjeg i znao sam da će nam jednog dana dati dete", rekao je dečakov otac.

(Roditelji.hr/Yumama)

BONUS VIDEO:

"OD PRIRODNOG POROĐAJA SMO NAPRAVILI BAUK!" Ginekolg: Carski rez je nužno zlo koje treba raditi samo u OVOM SLUČAJU kurir televizija