Svi znamo da tehnologija može imati loše strane, naročito kada su deca u pitanju. Ipak, zaboravljamo one dobre aspekte koji, pored zabave i igre, nama roditeljima nude sigurnost.

Ne morate detetu da kupite mobilni telefon, možete mu pokloniti pametan satić. Dete možete pozivati i slati mu poruke, a uz to ćete sve vreme znati gde se ono nalazi. Uz pomoć vodootpornog pametnog satića moći ćete da pratite detetovu aktivnost. On u sebi ima razne funkcije - broji otkucaje srca, korake, prati koliko dete spava, podseća ga ako predugo sedi, ima u sebi alarm... Pored toga, on ima blutut pomoću kog ćete ga lako povezati sa telefonom i li tabletom.

Ako deca vole fotografiju, tehnologija opet može biti dobar saputnik. Kupite detetu digitalnu kameru, koja se vrlo jednostavno koristi i koja je namenjena baš najmlađima. Dete će imati priliku da pravi fotografije ili da snima. Nema deteta koje ne voli ovakav poklon, a ovako možete otkriti skrivenog umetnika. Možete kupiti plavu kamericu sa motivima Mikija Mausa, kamericu sa zečjim ušima u plavoj ili roze boji. Pored mogućnosti da fotkaju, mališani će obožavati ovaj neobičan izgled aparata.

A za mališane od akcije, toki-voki je najbolji poklon koji možete kupiti. Ovako će deca moći da komuniciraju tokom igre, dok su u dve različite prostorije ili napolju, a uz pomoć led lampe moći će da se zabavljaju i kada padne mrak. Koriste se vrlo jednostavno, a igra uz njih može biti veoma kreativna.

Verujte, mašta mališana je nedokučiva!