Dojenje se smatra čudesnim napitkom za dete, jer u sebi ima sve što je potrebno za pravilan rast i razvoj. Ono bebu štiti od raznih bolesti i jača joj imunitet. Obično mame doje do prve ili druge godine, a postoje one koje se odlučuju za produženo dojenje.

Mnoge majke biraju da doje svoje dete dokle god ono to traži, a zbog ovoga često nailaze na osudu okoline.

Mama Šeril Vajn ima dva sina - od 5 i 6 godina, i još uvek nije prestala sa dojenjem. Oni sisaju pre škole, uveče, pa čak i u parkiću, kada god da požele. "Majčino mleko je odličan alat, jer pomaže da smirim decu, utešim ih ako su uznemireni ili bolesni", ističe mama.

Ona je ispričala da je prvo bio plan da prestane da doji kada stariji sin napuni tri godine, ali je imala želju da deca sama o tome donesu odluku. Tada je stariji sin rekao da ne želi da prestane do 10. godine. "Dok deca to traže, normalno je. Nije to samo moj izbor, to odlučujemo zajedno", naglasila je ona.

Šeril kaže da često nailazi na negativne komentare okoline, ali i pitanje da li smatra da je to normalno. "To su deca i to nas je zbližilo. Znaju da uvek mogu da dođu da ih utešim. To je način na koji smo povezani i zato nastavljam da ih dojim", objašnjava ona.

izvor: yumama