Nije tajna da trudnoća i porođaj mogu ozbiljno uticati na telo žene.  Da napomenemo, ne govorimo samo o strijama i ožiljcima, već o mentalnim problemima i hroničnim oboljenjima.

Za mnoge žene neke nuspojave trudnoće i porođaja mogu potrajati dugo nakon rođenja deteta, a opet se o njima retko govori. Medison Brajnkdop sigurno zna kako je to. Reč je o mami koja je nedavno na TikTok-u otvoreno progovorila o hroničnim hemoroidima s kojima se bori od porođaja. Time je nadahnula i druge mame da budu podjednako iskrene.

"Nisam znala da kad ih jednom dobiješ, uglavnom ih imaš zauvek", ispričala je dodavši kako stalno ima osećaj da je samo jedan korak do toga da se zauvek reši hemoroida, a onda je dovoljan jedan "pogrešan" obrok da se njen problem vrati.

"U ovom trenutku je moja cela zadnjica jedan veliki hemoroid", brutalno iskreno je priznala.

Svojom iskrenošću je nadahnula i druge mame da otkriju koje su najgore posledice trudnoće i porođaja s kojima su se susrele.

@cartersmomma

Let’s open up this TMI conversation, mamas. #momsoftiktok

♬ original sound - ✨Madison✨

"Slaba bešika", napisala je jedna mama uz napomenu da joj problem izaziva i najmanje kijanje, kašljanje ili smejanje.

"Leđa me još uvek bole, a sve zbog epiduralne", smatra druga mama, dok se jedna složila kako "ne postoji ništa gore od bolova u leđima". Štaviše, istakla je da početak svake njene menstruacije zbog bolova podseća na trudove.

"Slomila sam repnu kost tokom porođaja. Još uvek ne mogu da sedim u određenim položajima ili uopšteno dugo da sedim", dodala je još jedna mama.

Ipak neke su mame su istakle kako njihove najgore posledice porođaja uopšte nisu fizičke. Umesto toga bore se s posledicama vezanim za mentalno zdravlje, ali i činjenicom da je postporođajna depresija još uvek tabu tema.

"Lekovi i terapija pomažu, ali sve je i dalje loše. Ćerkica mi ima 18 meseci i pitam se kada će depresija prestati", iskreno je napisala jedna od njih.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)