Materijalno blagostanje, očito, ne donosi radost i zadovoljstvo deci, pokazala je jedna međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja po kojoj su, kako prenosi politički magazin "Spigel", deca u Rumuniji, najzadovoljnija, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu.

Studija, sprovedena među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na drugom mestu nalaze mali Kolumbiciji, a na trećem Turci, dok su, kao najnezadovoljniji, navedeni tinejdžeri u Južnoj Koreji.

Pogledajte i Deca koja nikada ne plaču: Roditeljske lekcije poslednjih plemena na Zemlji

Naučnici su u studiji, pod nazivom "Children's World", ukupno ispitali 36.000 dece u toku dve godine, a ovakvi rezultati nisu iznenadili školskog psihologa iz Berlina Klausa Zajfrida, koji je rekao da su deca u zemljama blagostanja zahtevna.

Pogledajte i Ovo je zemlja u kojoj se mame osećaju kao kraljice!

Deca, koja odrastaju u blagostanju veoma su zahtevna, a samim time brzo postaju nezadovoljna, rekao je Zajfrid i dodao da deca u Africi ili Aziji pokazuju zadovoljstvo, ukoliko smeju da idu u školu ili imaju dovoljno da jedu.

On je, takodje, upozorio da su mnoga deca u Nemačkoj jedva motivisana da uče i da im često veliki televizor, tehničke igrice ili novi bickl "izmame" sreću.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.