Alija Salem je desetomesečna devojčica koja je privukla pažnju javnosti svojom težinom. Naime, sa nepunih godinu dana ova mala Indijka teška je kao prosečna šestogodišnja devojčica, odnosno 19 kilograma što je svrstava među najtežu decu na planeti.


Pogledajte i Španski rekord: Beba teška 6,2 kilograma rođena prirodnim putem

Devojčicini zabrinuti roditelji, otac Muhamed i majka Šabana, iz indijske države Džarkhand, tvrde da nemaju dovoljno novca da je hrane i kupuju joj hranu, zbog čega mole ljude dobre volje da im pomognu.

Foto: Profimedia

Majka Shabana Parveen (25) ispričala je kako devojčici skoro svake druge nedelje moraju kupovati novu odeću jer joj stara postaje pretesna. Zbog svega toga devojčica je u životnoj opasnosti,a njen tata Muhamed (28) objašnjava da iako daju sve od sebe, jedino što joj mogu priuštiti jeste odlazak u lokalnu bolnicu.

Par ima sina starog pet godina i on je "normalne" težine. Muhamed i Šabana su uspeli da stupe u kontakt sa jednom bolnicom u predgrađu Delhija, gde su im nadležni obećali da će im pomoći i obaviti testove i detaljne preglede.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.