Nevena Stojanović je novinarima u Skupštini Srbije rekla da negovatelji imaju veće beneficije i podršku države od roditelja dece sa posebnim potrebama.

Ona je podsetila da su roditelji pre dve godine pokrenuli peticiju i skupili više od 60.000 potpisa kako bi zakonom bila izjednačena prava roditelja i negovatelja.

Pogledajte i Kako da po načinu igre prepoznate pojedine poteškoće kod mališana

Predsednica Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama "Sreća" Sandra Ivanković rekla da je u toj peticiji pre dve godine prikupljena 61.000 potpisa gradjana za izjednačavanja prava.

"Roditelj živi bukvalno od 26.400 tudje nege i pomoći, od toga sve ode za dete za razne terapije i samim tim nezaposlen roditelj postaje socijalni slučaj. Što je dete veće to su i potrebe veće. Roditelj je diskriminisan i socijalno i ekonomski", rekla je ona.

Sandra Ivanković je rekla ni da zaposleni roditelji nemaju nikakve benificije na poslu i dodala da je to u susednim državama regulisano.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.