Prva mesta u autobusu rezervisana su mnajčešće za stara lica, trudnice i mame sa malom decom, ali ponekad se dogodi da putnici ignorišu ova lica i ne ustupaju mesto. Nije retkost da trudnice komentarišu kako se niko u prevozu nije ponudio da ustane da bi ona sela, a nedavno smo pisali o muškarcu koji tvrdi da nikada ne ustaje trudnicama jer je njen izbor da bude trudna, a on radi svakog dana fizički naporan posao.

Na Instagram stranici serbia_live beograd korisnici društvenih mreža su komentarisali da često niko ne želi da ustupi mesto starijima, ali i da se neki stariji uvrede kada mlađi žele da im prepuste sedište. U nedostataku komunikacije i razumevanja, u ovakvim situacijama često dođe do rasprave i svađe.

Jedna žena je napisala da je kao trudnica često čekala autobus sa manjom gužvom samo da ne bi morala da se raspravlja sa ljudima. Kako je navela mnogi su joj ustupali mesto, a najveći problem imala je sa "starijima".

"Ja kad sam trudna u 9. mesecu iša autobusom, nakljukana lekovima za održavanje trudnoće, pojas za stomak, pojas za kičmu, torba i natečene noge, nisam tražila nikome da mi ustane jer svi okreću glavu, pogotovu stariji koji se prave da te ne vide i da su slepi. Već kad mi bude loše kulturno izađem i sednem na stanicu i sačekam drugi autobus. Dodala bih da su mi uvek deca, školarci ustajali, a starije gospođe su uvek komentarisale: "Ako je trudna nije bolesna". Zato mi je uvek nekako draže da izađem i da sačekam drugi autobus nego da slušam ružne komentare."

BONUS VIDEO:

Trik mame za pronalaženje deteta kad se izgubi TikTok/krista.piper

Kako izgleda osip roseola kod dece keywords: dete, osip, virusna infekcija, roseola TikTok/brookejeffymd

(Yumama/T.A.S.)