Zdrava muška beba rodila se u utorak uveče u dvorištu porodične kuće u vlasotinačkom selu Boljare, jer vremena za transport trudnice Sanje Mladenović (33) do leskovačke Opšte bolnice nije bilo.

Kada je ekipa Hitne pomoći vlasotinačkog Doma zdravlja stigla na lice mesta, trudnica je imala kontrakcije, ali je u trenutku transporta do sanitetskog vozila dobile jake bolove, pa se porodila na nosilima u svom dvorištu.

"Došli smo po pozivu i odlučili da je transportujemo u leskovačku Opštu bolnicu, ali za to nije bilo vremena. Morali smo da je porodimo tu, u dvorištu na nosilima, uz pomoć svetla sa telefona. Beba je odmah zaplakala. Na radost svih sve je prošlo bez problema", kazao je dr Momir Kitanović, specijalista urgetne medicine koji je obavio ovaj neobičan porođaj.

Sanji je novorođeni dečak četvrto dete. Beba i majka su, nakon porođaja, transportovane u Opštu bolnicu u Leskovcu i u dobrom su stanju, a ekipu Hitne pomoći su, pored dr Kitanovića, činili tehničar Dragan Vasiljkovići i vozač Bojan Todorović.

yumama/novosti.rs