Emili Geler Hardman, poznata operska pevačica, želela je porođaj bez lekova. Ipak, porođaj u bolnici ili kući joj se nije ostvario. Umesto toga, bebica je stigla na svet na zadnjem sedištu njihovog automobila.

"Prvi porođaj bio je carskim rezom, a za ovaj naredni sam pripremala sebe na prirodni porođaj bez lekova", rekla je trideset petogodišnja Emili.

"Pripremala sam se za prirodni porođaj skoro tri godine, ali se desilo nešto neverovatno - porodila sam se u autu, što definitivno nisam planirala", dodala je.

Sa prvim detetom je morala na carski rez jer je mališa bio okrenut karlično.

Za drugu trudnoću i porođaj bez lekova pripremala se u bolnici. Međutim, u 37. nedelji trudnoće, mama je bila na svadbi svoje prijateljice.

"Dobijala sam na svadbi komentare - Vau, ti ćeš otplesati tu bebu. Ubrzo nakon što su otišli sa svadbe, njoj je vodenjak pukao.

Znala je da će kontrakcije trajati između 12 i 24 sata, pa su i ona i suprug otišli u krevet u hotelu. Oko tri sata u noć, kontrakcije su se pojačale.

Odmah su seli u auto i krenuli put bolnice, koja je u Njujorku.

"U trenutku sam osetila da bebina glava izlazi, a muž je samo rekao Okej", ispričala je.

"Trudila sam se da ne guram baš da bih izdržala do bolnice. Želela sam da se porodim sa svojim babicama i dulama", objasnila je.

Kada je rodila dete i uzela ga u ruke, shvatila je da je na svet došla devojčica.

"Tu je, diše, ne plače i ne vrišti, ali diše. Uzela sam hrpu peškira koje sam ponela iz hotela i umotala je i počela da mazim, kako bi počela da plače. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć", prisetila se mama.

Kada su bolničari došli, uverili su se da su i mama i beba dobro, pa su ih odmah odveli u bolnicu.

"Ljudi misle da je ovakav porođaj hhaotičan i pun vriske, ali je zapravo bilo vrlo mirno", rekla je Hardman.

"Porođaji se dešavaju svugde, na bilo kojoj lokaciji i retko to možemo kontrolisati. Misli su mnogo važne i imajte na umu da ste sposobni za mnogo više nego što mislite", zaključila je.