Za zvezde kao što su Ališa Kiz, Rajan Gosling i Dženifer Lopez, vaspitanje i odgajanje njihovih samohranih majki naučilo ih je snazi, izdržljivosti i bezuslovnoj ljubavi. Pevačica „No One” je 2015. održala dirljiv govor na svečanosti povodom 50. godišnjice Harlemske škole umetnosti, tokom kojeg je pričala koliko ceni svoju mamu Teriju.

„Želim da joj se zahvalim što je moja majka, moj otac, moj najbolji prijatelj i moj najveći obožavatelj - čak i kada niko nije znao ništa o meni“, rekla je Kiz. Dodala je: „Želim da ti se zahvalim što si moj primer posvećenosti, odanosti, odlučnosti, snova, saosećanja, ljubaznosti i ženstvenosti.

Za druge poznate ličnosti kao što su Maraja Keri, Eminem i Džastin Biber, njihovi odnosi sa samohranim majkama su mnogo komplikovaniji.

Keri je govorila o svom napetom odnosu sa svojom majkom u svojim memoarima iz 2020, u kojima se pozabavila „značajnim zanemarivanjem“ sa kojim se suočila od strane svoje majke.

„Duboko sam je volela i, kao i većina dece, želela sam da ona bude bezbedno mesto za mene“, napisala je pevačica. „Ali naša je priča o izdaji i lepoti. O ljubavi i napuštenosti. O žrtvovanju i opstanku. Postoji oblak tuge za koji sumnjam da će me uvek nadvijati, ne samo zbog moje majke već zbog našeg komplikovanog zajedničkog odnosa.”

Porodični odnosi su najčešće složeni, a ove priče o slavnim ličnostima govore o usponima i padovima kako je to kada vas odgaja samohrana majka.

 Anđelina Džoli

Anđelina Džoli je poznata kao otuđena od svog oca, glumca Džona Vojta, ali je bila izuzetno bliska sa svojom majkom Maršelin Bertran pre nego što je umrla od raka jajnika 2007. Glumica i njen brat Džejms Hejven podelili su izjavu za People nakon majke, „Nema reči da se izrazi kakva je bila neverovatna žena i majka. Ona je bila naša najbolja prijateljica.”

Pored toga, Džoli je govorila o svojoj mami tokom intervjua za 60 minuta 2011. „Nikada neću biti tako dobra majka kao što je ona bila“, rekla je holivudska ikona. „Daću sve od sebe, ali mislim da to nikada neću moći. ”

Rajan Gosling

Rajana Goslinga je odgajala njegova samohrana majka Dona Gosling, a njena uloga kao jedinog roditelja je u velikoj meri uticala na njegov karakter. Tokom intervjua za Gosling je podelio: „Mislim da su žene bolje od muškaraca. One su jače. Razvijenije. Posebno to možete reći kada imate ćerke i vidite njihovu ranu fazu, one su toliko iznad dečaka odmah.”

Gosling je nastavio: „Uvek sam više voleo žene. Odgajale su me majka i starija sestra. Moja mama je veoma lepa i bila je sama“, rekao je on u maju 2015. nakon projekcije filma, navodi Wisconsin Gazette. „Kada ste dete i imate samohranu majku, svi muškarci su vam kao vukovi. Momci bi joj zviždali — bilo je veoma napadno i preteći. Kao klinac sam se osećao bespomoćno, pa počnete da zamišljate sve one scenarije gde možete nešto da uradite. Vi vidite svet kroz filter svoje mašte.”

Eva Mendes

Iako je otac Eve Mendes bio uključen u njen život, nju i njenu braću i sestre uglavnom je odgajala majka, koja se takođe zvala Eva. Nakon što je završila snimanje Girl in Progress , u kojem je igrala samohranu majku, Mendes je rekla: „Tokom snimanja, zvala sam mamu nekoliko puta da joj kažem hvala. Zato što je toliko teško. Odgajati dete samostalno je zaista teško.”

Džulija Roberts

Nakon razvoda od oca 1971. godine, majka Džulije Roberts Beti Lu Bredemus odgajala je nju i njenu braću i sestre kao samohrana majka. Ikona Lepe žene rekla je za People 2017. godine: „Moja mama je radila sa punim radnim vremenom i odgajala je tri devojčice prilično sama. Moj brat glumac Erik Roberts je stariji, pa je otišao od kuće. Nikada nije pokazala da joj je teško.”

Džej Zi

Kada je Džej Zijev otac napustio svoju majku Gloriju Karter, ona se razvela od njega i nastavila da sama odgaja repera i njegovu braću i sestre. Godine 2009, Džej Zi je nazvao svoju mamu svojim „jednim pozitivnim uzorom“, rekavši Opri: „Radila je dva posla i sve što je morala za nas“.

Reper „Empire State of Mind” takođe je otvorio se kako mu je jedna od Karterovih filozofija pomogla da u potpunosti prihvati svoju strast prema muzici. „Mama me je uvek učila – znate, mali dečaci previše slušaju svoje mame – da šta god da uložite u nešto, to ćete i dobiti nazad“, rekao je Džej Zi.

 Leonardo Dikaprio

Tokom svoje karijere, Leonardo Dikaprioje zahvalan što su mu oba roditelja pomogli da stigne tamo gde je danas. Iako su se razišli kada je on bio mali, izgleda da holivudska ikona ne gaji ljutnja zbog toga što su ga odgajali razvedeni roditelji.

Nakon što je u januaru 2014. osvojio Zlatni globus, zvezda Titanika rekla je za Access Online : „Ne bih radio ništa od ovoga da nije bilo moje majke. O svojoj majci Irmelin Indenbirken, koja je doživela teško detinjstvo u Nemačkoj posle Drugog svetskog rata, Dikaprio je nastavio: „Podržala je mene, malo dete koje je sa 12 godina reklo: 'Želim da budem glumac', što je smešno i vozila me je na sve ove audicije. Ona je jedini razlog zašto mogu da radim ono što radim.”

Kristina Agilera

Pre nego što su roditelji Kristine Agilere razdvojili, njenu majku Šeli Kerns je njen otac redovno zlostavljao. Tokom intervjua u martu 2010. za Paper Magazine, legendarna pop zvezda prisetila se nekoliko teških uspomena iz svog detinjstva. „Gledala sam kako moja mama mora da bude pokorna, da gleda da li će dobiti batine“, rekla je Agilera. Agilera je više puta izrazila divljenje - uključujući i kada je i sama postala samohrana majka nakon rastave od Džordana Bratmana. Tokom pojavljivanja u emisiji Ellen DeGeneres Show u novembru 2010. godine, pevačica je rekla: „Najviše moći ima u samohranim majkama. Odgajila me je samohrana majka - ja sam pametna devojka i biram isto iz određenih razloga."

Šarliz Teron

Šarliz Teron ima izuzetno blisku vezu sa svojom mamom Gerdom Martiz. Njihova neraskidiva veza učvrstila se u noći 1991. kada je Martiz pucala i ubila Teronovog oca alkoholičara u samoodbrani — glumica je tada imala 15 godina.

Šarliz je otvoreno govorila o mučnom iskustvu tokom razgovora za NPR 2019. „Moj otac je bio toliko pijan da nije mogao da hoda kada je ušao u kuću sa pištoljem“, rekla je zvezda Bombšela . "Moja mama i ja smo bili u mojoj spavaćoj sobi naslonjeni na vrata jer je pokušavao da ih probije.“

Obe smo bile naslonjene na vrata iznutra da on ne bi mogao da uđe. Napravio je korak unazad i samo tri puta pucao kroz vrata. Nijedan metak nas nikada nije pogodio, što je pravo čudo“, dodala je ona. Da bi spasila svoju ćerku i sebe, Martiz je upucala svog muža. „U samoodbrani je prekinula pretnju“, zaključio je Teron.

Dženifer Lopez

Višestruko talentovanu Dženifer Lopez odgajala je u Bronksu njena samohrana majka Gvadalupe Rodrigez. Ohrabrena nepokolebljivom verom svoje majke u njen talenat, Džej Lo je nastavila karijeru u plesu, glumi i muzici. Ona je postala globalna ikona poznata po svojoj svestranosti i osnažujućim porukama.

Džodi Foster

Oskarom nagrađenu glumicu Džodi Foster odgajala je isključivo njena majka Brendi Almond. Uprkos suočavanju sa izazovima u industriji zabave, Džodin talenat i upornost su zablistali. Postigla je ogroman uspeh kao cenjena glumica i reditelj.

BONUS VIDEO

Dvorište sa bazenom raj za decu Instagram/mrs_ermerson