Svaka mama daje sve od sebe, da ne pravi greške u vaspitanju, daje pravi primer svojoj deci, zaštiti od svih nedaća i grešaka. Čuveni ruski psiholog Labkovski, otkriva koje su najčešće grešekek koje majke nehotice prave a šta najbolji saveti da podignu srećnu decu.

„Mame često dolaze kod mene i pitaju kako da pomognem detetu od 16 ​​godina da izabere profesiju, na koji fakultet da se upiše. Nažalost, one tu kasne. Naučiti da se pravi izbor je neophodno od rođenja, čim dete može da govori. Svakog dana pitajte: "Šta želiš za doručak: kuvana jaja ili omlet?". Ova veština donošenja izbora onda pomaže deci da izaberu profesiju, pa čak i životnog partnera“, otkro je jednu od tajni Mihail Labkovski.

Prema psihologu, važno je detetu od 6 godina dati određeni iznos džeparca. „Dete može da potroši sve na slatkiše ili da uštedi novac da kasnije kupi igračkuu, ali će naučiti kako da troši novac! Ovo je veoma važno“, objašnjava stručnjak.

Ne terajte decu da čiste na silu! Jedini siguran način da ih naučite fizičkom radu je igra. Kada imaju 3 ili 4 godine, neka peru sudove ili pod, ako je u formi igre, onda sa 10 to neće izazvati protest.

Mihail Labkovski upozorava: nemojte stajati dok hranite dete uključujući dok gldaju crtane filmove. Prema njegovim rečima, u ovom slučaju se „unošenje hrane pretvara u ubacivanje u usta“, a beba treba da uživa u hrani, „a ne mehanički da žvaće“.

„Stavite tanjir na sto i uklonite ga za 15 minuta. Ako dete nije jelo -u redu, ješće svoj sledeći obrok “, savetuje psiholog.

Stručnjak je siguran i da se ne treba terati da provodite vreme sa decom kada to ne želite, jer bebe sve osećaju.

Ne uključujte režim "uvek mama"! Bolje je provesti sa detetom 20 minuta dnevno, ali sa zadovoljstvom. A ostatak vremena posvetite sebi i svom razvoju. Na kraju krajeva, najbolja stvar koju možete dati svojoj deci je dobar primer!”

Pored toga, Labkovski upozorava: apsolutno je nemoguće pobediti decu.

„Ovo nije metod vaspitanja, ovo je vaša agresija. Dete ne razume zašto ga tuku, samo se plaši kao i životinja - i to je to! ”

"Ako ne želite da trenirate decu kao životinje, ne dirajte ih ! Fizičko nasilje je direktan put do neuroze... Ne možete da se nosite sa agresijom - idite kod psihologa."

Glavni savet koji Mihail Labkovski daje mamama je da volite svoje dete.

„Deca koja su previšre mazi i ljubi, ne postoji! Nemoguće je preterano voleti dete! ”

Često grlite svoju decu i recite da ih volite. Samo ljubav može vašoj bebi dati samopouzdanje i srećno odraslo doba.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Mama pokazala kako se dete igra u blatu TikTok/ cleidianeolivei19